TAXE GESTIONATE DE DIRECŢIA LOCALĂ DE EVIDENȚĂ PERSOANE

 CAP.I TAXE AFERENTE SERVICIULUI STARE CIVILĂ

 

Nr. crt.

Denumirea taxei

- lei -

1.

Taxa pentru oficierea căsătoriei īn zilele nelucrătoare (sāmbătă, duminică şi sărbătorile legale)

350

2.

Taxă pentru īncheierea căsătoriei īnainte de expirarea termenului de 10 zile stabilit prin lege

150

3.

Taxa pentru oficierea căsătoriei īn alt loc decāt sediul Serviciului de Stare Civilă

1500

4.

Taxa pentru trimiterea dosarului de transcriere la DPJEP īn regim de urgenţă (īn 3 zile de la data īnregistrării cererii)

23

5.

Taxă pentru īndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă

507

 

(1) Taxele pentru activitatea de stare civilă prevăzute la punctele 1-4 din tabel sunt venituri cu destinaţie specială, fiind instituite īn vederea acoperirii cheltuielilor de organizare şi funcţionare a Serviciului Stare Civilă.

(2) Īncasarea taxelor instituite pentru activitatea specifică stării civile se face anticipat prestării serviciului sau eliberării documentului solicitat.

(3) Taxa pentru oficierea căsătoriei īn zile nelucrătoare (sāmbătă, duminică şi sărbători legale), se achită īn termenul de 10 zile cuprins īntre data depunerii documentaţiei la Serviciul Stare Civilă din cadrul Direcției Locale de Evidență Persoane, şi data oficierii.

(4) Taxa pentru oficierea căsătoriei īn alt loc decāt sediul Serviciului Stare Civilă se achită la momentul solicitării.

(5) Taxa pentru oficierea īn regim de urgenţă a căsătoriei se īncasează la solicitarea scurtării termenului de 10 zile prevăzut de Legea nr. 119/1996, cu modificările şi completările ulterioare, pentru īnregistrarea căsătoriei.

(6) Taxa de urgenţă (prevăzută īn Anexa nr. 11 a prezentei hotărāri) se aplică numai īn cazul īn care petentul solicită eliberarea documentului īn termen de 24 ore.

(7) Taxa pentru căutare īn arhivă şi eliberare copii (astfel cum sunt ele prevăzute īn Anexa nr. 11 a prezentei hotărāri) se aplică īn cazul īn care se solicită eliberarea duplicatelor de certificate de stare civilă sau adeverinţelor din care să se ateste un fapt sau o situaţie (Anexa 8, cf. Legii nr.119/1996).

(8) Responsabilitatea īncasării taxelor revine Direcției Locale de Evidență Persoane, şi Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța.