Skip Navigation LinksPrima pagina > Stiri arhivate >

Modificarea datei facturii ulterior vanzarii
26.07.2011

In urma verificarii documentelor intrate in institutia noastra, am constatat si urmatorul caz, cand, vanzarea - cumpararea unui mijloc de transport are loc la o anumita data, ulterior una din parti modificand data de incheiere a tranzactiei  fara acordul celeilalte parti.


S-a constatat ca persoana fizica,  in calitate de cumparator, si-a declarat pentru impunere din punct de vedere fiscal,  mijlocul de transport achizitionat de la o persoana juridica,  cu factura, aceasta avand o anumita data.


Ulterior, persoana juridica, in vederea incetarii din punct de vedere fiscal, prezinta aceeasi factura  insa datata ulterior celei prezentate de catre cumparator.


Analizand acest caz, am constatat ca persoana juridica a falsificat data facturii intrucat depasise termenul legal de  30 de zile in care trebuia sa se prezinte pentru incetarea mijlocului de transport din evidentele noastre fiscale incercand sa evite astfel sanctiunea pentru depunerea peste termen a declaratiei de instrainare a mijlocului de transport.

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis