Skip Navigation LinksPrima pagina > Stiri arhivate >

SPIT verifica societatile care au contracte de inchiriere cu bancile
16.02.2012

 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta a demarat campania de verificare pe teren a agentilor economici care au inchiriate cladirile unor societati bancare.
 
In cadrul campaniei, inspectorii fiscali verifica respectarea prevederilor legale in ceea ce priveste obligatia declararii in termen de 30 zile a lucrarilor de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere a unei cladiri existente precum si achitarea corecta a impozitului datorat.
 
Pentru nerespectarea prevederilor legale in vigoare, inspectorii fiscali vor aplica sanctiuni contraventionale de pana la 2400 lei si vor recalcula si impune retroactiv impozitul pe cladiri cu majorarile aferente.
 
Amintim ca, in conditiile in care lucrarile sunt efectuate de catre locatar, din punct de vedere fiscal, locatarul are obligatia de a comunica locatorului valoarea lucrarilor executate, pentru  respectarea termenului de depunere a declaratiei fiscale.
 
 
Formularul privind „Declaratia fiscala/Decizia de impunere pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri“ poate fi descarcat de pe site-ul www.spit-ct.ro, sectiunea Formulare tipizate.  

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis