Skip Navigation LinksPrima pagina > Stiri arhivate >

Obligativitatea incheierii politei de asigurare pentru locuinte
14.07.2015

 Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa recomandă tuturor persoanelor care nu au încheiat până în prezent o poliţă de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) să efectueze demersurile în vederea contractării unei astfel de asigurări.

 

Obligativitatea revine proprietarilor pentru contrucţiile cu destinaţia de locuinţe, administratorului, pentru cele aflate în proprietatea statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale sau locatorului, pentru locuinţele dobândite prin contract de leasing financiar.

 

Poliţele de asigurare împotriva dezastrelor naturale stabilite în funcţie de tipul locuinţelor, sunt în cuantum de:

- 20 euro pentru locuinţele de tip A (construcţii cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic);

- 10 euro pentru locuinţele de tip B (construcţii cu pereţii exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic).

 

Precizăm că SPIT va demara o campanie de notificare a persoanelor care nu au încheiat o astfel de poliţă de asiguare, urmând să se aplice sancţiuni celor care nu au respectat obligaţiile sus-menţionate.

 

Amenzile contravenţionale sunt cuprinse între 100 şi 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis