Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Certificat fiscal Online

Poti obtine rapid si comod un certificat fiscal 100% online

Acces rapid și comod la certificatele de atestare fiscală emise pentru orice scop (înstrăinare bunuri, licitație, intabulare, etc.)

Depui cererea online, vizualizezi stadiul cererilor depuse si descarci certificatul fiscal online

1

Inscrie-te pe platforma e-Tax

Completeaza online cererea de inscriere pe platforma e-Tax
Dupa completarea datelor, cererea va fi inregistrata si va fi procesata pentru identificare si validare.

2

Depune cererea pentru certificat fiscal online

Autentifica-te pe platforma e-Tax si depune cererea pentru certificat fiscal
Daca nu esti inregistrat pe platforma e-Tax vei primi datele de autentificare (nume utilizator si parola) dupa depunerea cererii de inregistrare.

3

Descarca Certificatul fiscal

Certificatul fiscal va fi publicat in 48 de ore de la depunerea cererii, respectiv 24 de ore pentru certificatele fiscale emise in regim de urgenta. Dupa publicarea certificatului fiscal vei primi un e-mail de confirmare si il vei putea descarca selectand cererea respectiva. Certificatul fiscal va fi semnat electronic si poate fi validat pe site-ul CertSign.Conditiile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscale sunt cele prevazute de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal si de Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala . In consecinta, solicitantul va obtine certificatul de atestare fiscala numai daca este la zi cu plata obligatiilor datorate bugetului local, in speta, daca are achitate impozitele si taxele locale la data de întâi a lunii următoare eliberării acestuia.

Certificatele de atestare fiscala electronice vor purta semnaturile digitale ale persoanelor care intocmesc, care verifica si al sefului de compartiment. Precizam faptul ca, documentul original este cel in format electronic. Acesta poate fi listat si prezentat pe suport de hartie, dar valabilitatea documentului este dovedita prin prezentarea formatului electronic. Orice modificare a certificatelor de atestare fiscala in format electronic duce la alterarea documentului si pierderea valabilitatii acestuia. Institutiile sau organismele la care sunt prezentate certificatele de atestare fiscala in format electronic vor putea verifica autenticitatea documentului accesand site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea "verifica certificatul fiscal". Documentul electronic semnat digital se afla sub protectia Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica si va produce aceleasi efecte ca si actul in forma autentica.