Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Certificat fiscal Online

Poti obtine rapid si comod un certificat fiscal 100% online

Acces rapid și comod la certificatele de atestare fiscală emise pentru orice scop (înstrăinare bunuri, licitație, intabulare, etc.)

Depui cererea online, vizualizezi stadiul cererilor depuse si descarci certificatul fiscal online

1

Inscrie-te pe platforma e-Tax

Completeaza online cererea de inscriere pe platforma e-Tax
Dupa completarea datelor, cererea va fi inregistrata si va fi procesata pentru identificare si validare.

2

Depune cererea pentru certificat fiscal online

Autentifica-te pe platforma e-Tax si depune cererea pentru certificat fiscal
Daca nu esti inregistrat pe platforma e-Tax vei primi datele de autentificare (nume utilizator si parola) dupa depunerea cererii de inregistrare.

3

Descarca Certificatul fiscal

Certificatul fiscal va fi publicat in 48 de ore de la depunerea cererii, respectiv 24 de ore pentru certificatele fiscale emise in regim de urgenta. Dupa publicarea certificatului fiscal vei primi un e-mail de confirmare si il vei putea descarca selectand cererea respectiva. Certificatul fiscal va fi semnat electronic si poate fi validat pe site-ul CertSign.Conditiile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscale sunt cele prevazute de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal si de Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala . In consecinta, solicitantul va obtine certificatul de atestare fiscala numai daca este la zi cu plata obligatiilor datorate bugetului local, in speta, daca are achitate impozitele si taxele locale la data de întâi a lunii următoare eliberării acestuia.

Certificatul fiscal va fi publicat in 48 de ore de la depunerea cererii, respectiv 24 de ore pentru certificatele fiscale emise in regim de urgenta. Dupa publicarea certificatului fiscal vei primi un e-mail de confirmare si il vei putea descarca selectand cererea respectiva. Certificatul fiscal va fi semnat electronic si poate fi validat pe site-ul CertSign.Conditiile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscale sunt cele prevazute de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal si de Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala. În consecință, pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport, solicitantul va obține certificatul de atestare fiscală pentru bunul ce se înstrăinează, numai după achitarea impozitului datorat pentru anul în curs, iar în cazul solicitării certificatului de atestare fiscală pentru alte scopuri decât pentru înstrăinare, solicitantul va obține certificatul de atestare fiscală daca are achitate impozitele și taxele locale la data de întâi a lunii următoare eliberării acestuia.