Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Certificat fiscal Online

Poti obtine rapid si comod un certificat fiscal 100% online

Acces rapid și comod la certificatele de atestare fiscală emise pentru orice scop (înstrăinare bunuri, licitație, intabulare, etc.)

Depui cererea online, vizualizezi stadiul cererilor depuse si descarci certificatul fiscal online

1

Inscrie-te pe platforma e-Tax

Completeaza online cererea de inscriere pe platforma e-Tax
Dupa completarea datelor, cererea va fi inregistrata si va fi procesata pentru identificare si validare.

2

Depune cererea pentru certificat fiscal online

Autentifica-te pe platforma e-Tax si depune cererea pentru certificat fiscal
Daca nu esti inregistrat pe platforma e-Tax vei primi datele de autentificare (nume utilizator si parola) dupa depunerea cererii de inregistrare.

3

Descarca Certificatul fiscal

Certificatul fiscal va fi publicat în 48 de ore de la depunerea cererii, respectiv 24 de ore pentru certificatele fiscale emise în regim de urgență. După publicarea certificatului fiscal vei primi un e-mail de confirmare, pe care îl vei putea descărca din contul tău e-Tax, secțiunea Certificate fiscale/Listă certificate.

Conditiile pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală sunt cele prevăzute la art. 159, alin. (2) și alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, astfel:

  • pentru orice scop, altul decât pentru înstrăinarea bunurilor (licitație, intabulare, etc.) – certificatul de atestare fiscală se eliberează „pe baza datelor cuprinse în evidența creanțelor fiscale a organului fiscal local și cuprinde obligațiile fiscale restante și, după caz, obligațiile fiscale scadente până în prima zi a lunii următoare depunerii cererii";
  • pentru înstrăinarea bunurilor (clădiri, terenuri, mijloace de transport) - prin certificatul de atestare fiscală trebuie „să se ateste achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local...., iar pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se întrăinează bunul.
Click to listen highlighted text!