Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Politica de confidentialitate SPIT-VBL Constanta

Confidentialitatea dvs. este foarte importanta pentru institutia noastra. Drept urmare, ne
straduim sa va procesam datele personale in conformitate cu principiile stabilite in legislatia
privind protectia datelor aplicabila in Romania, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 privind
protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si
privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46 / CE („GDPR”). Datele
personale reprezinta orice informatie referitoare la o persoana fizica identificata sau
identificabila, iar o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata direct
sau indirect, in special prin referire la un numar de identificare sau la unul sau mai multi factori
specifici fizic, psihologic, mental, identitate economica, culturala sau sociala.
Aceasta politica de confidentialitate priveste datele personale ale contribuabililor, persoane care
ne contacteaza si care ne viziteaza, precum si ale reprezentantilor acestora si se aplica datelor
colectate prin intermediul site-ului nostru www.spit-ct.ro. in ceea ce priveste toate celelalte
date cu caracter personal colectate prin e-mail sau prin alte contacte off-line. Politica de
confidentialitate descrie:

  • Scopurile pentru care colectam si folosim datele dvs. personale;
  • Motivele de prelucrare pentru astfel de scopuri;
  • Categoriile de date cu caracter personal pe care le colectam si procesam;
  • Durata procesarii acestor date;
  • Drepturile dumneavoastra in calitate de persoane vizate si modul in care le puteti
    exercita;
  • Cui putem dezvalui datele personale.

I. OBIECTIVE, MOTIVE PENTRU PROCESARE SI CATEGORII DE DATE
PERSONALE

In contextul interactiunii dvs., ca persoana fizica (atat in nume personal, cat si ca reprezentant
sau persoana de contact a unui alt contribuabil persoana fizica/persoana juridica) cu SPITVBL
Constanta, va putem spune activitatile de prelucrare a datelor pe care le efectuam
pentru:

  • Pentru a va confirma platile pe care le-ati efectuat, serviciile online pe care le-ati accesati
    sau la care doriti a va furniza informatii suplimentare, raspuns etc..;
  • Pentru conformare cu legile in vigoare;
  • Pentru activitati specifice departamentului Resurse Umane, in situatia in care sunteti
    interesati sa va alaturati institutiei noastre;
  • Pentru a preveni frauda si pentru a asigura securitatea website-ului, a informatiilor si a
    spatiilor in care isi desfasoara activitatea Serviciul Public de Impozite, Taxe si alte
    venituri ale bugetului local Constanta, inclusiv supraveghere video;
  • In relatiile cu unii dintre furnizorii nostri;
  • In relatiile cu consultantii nostri juridici;
  • In relatiile cu alte institutii publice, care conform legii au drept la astfel de informatii.

Prin urmare, utilizam datele dvs. personale in urmatoarele cazuri:
Furnizarea deciziilor de impunere, a somatiilor, precum si a altor inscrisuri prin intermediul
serviciilor postale, sau alte forme de comunicare, supraveghere video a sediului si a punctelor
noastre de lucru.

Folosim datele dvs. personale relevante pentru a pregati, inregistra, sau a furniza serviciile si
raspunsurile la solicitarile dvs..

Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dvs. sunt numele, adresa de email,
telefonul, faxul, precum si alte date personale pe care ni le puteti furniza direct.

Comunicarea cu dumneavoastra
Utilizam datele de contact pentru a comunica cu dvs. in legatura cu solicitarile avute, precum
si cu orice alte aspecte relevante legate de interactiunea dvs. cu institutia noastra. De
asemenea, ne bazam in acest caz, pe executarea acordului nostru ca motiv pentru procesare.
Trimiterea de newsletter
De asemenea, putem utiliza datele dvs. de contact pentru a va furniza in forma electronica,
informari sau comunicari cu privire la schimbari legislative, termene scadente, sau alte
informatii de interes public, dar numai daca v-ati abonat si prin urmare v-ati dat acordul expres
la o astfel de prelucrare. Puteti oricand sa va retrageti consimtamantul, exprimandu-va
optiunea de a nu primi aceste informatii in viitor, apasand clic pe „Dezabonati” atunci cand
primiti e-mailul respectiv sau sa scrieti la adresa de mail [si@spit-ct.ro].
Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dvs. sunt numele, adresa de email,
telefonul, faxul, precum si alte date personale pe care ni le puteti furniza direct.

Trimiterea de newsletter
De asemenea, putem utiliza datele dvs. de contact pentru a va furniza in forma electronica,
informari sau comunicari cu privire la schimbari legislative, termene scadente, sau alte
informatii de interes public, dar numai daca v-ati abonat si prin urmare v-ati dat acordul expres
la o astfel de prelucrare. Puteti oricand sa va retrageti consimtamantul, exprimandu-va
optiunea de a nu primi aceste informatii in viitor, apasand clic pe „Dezabonati” atunci cand
primiti e-mailul respectiv sau sa scrieti la adresa de mail [si@spit-ct.ro].
Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dvs. sunt numele, adresa de email,
telefonul, faxul, precum si alte date personale pe care ni le puteti furniza direct.

Prelucrarea datelor ca obligatie impusa de lege
Putem prelua unele dintre datele dvs. in contextul respectarii obligatiilor legale, privind
stabilirea, constatarea, controlul, urmarirea şi incasarea impozitelor, taxelor şi a altor venituri
ale bugetului local, inclusiv a accesoriilor creanţa şi a amenzilor, soluţionarea obiecţiunilor,
contestaţiilor şi plangerilor formulate la actele de control şi de impunere, precum şi executarea
creanţelor bugetare locale.

Daca sunteti solicitantul unui post liber / stagiu practica:
Folosim datele personale continute in CV-urile pe care le primim pentru a evalua calificarile
solicitantilor pentru o pozitie in cadrul SPIT-VBL Constanta, inclusiv in legatura cu programul
nostru de practica. Ne bazam procesarea pe baza incheierii si executarii acordului.
Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dvs. sunt numele, adresa de email,
telefonul, faxul, precum si alte date personale pe care ni le puteti furniza direct.

Daca sunteti vizitator al institutiei noastre (sediu si puncte de lucru):
Noi folosim datele dvs. personale pentru a asigura securitatea spatiilor, a bunurilor si a
personalului nostru. In acest caz, procesarea datelor noastre se bazeaza pe interesul legitim al
SPIT-VBL Constanta si anume protejarea acestor spatii, a activelor si a personalului.

Daca sunteti utilizator al site-ului nostru de internet si al serviciilor online dezvoltate
de institutia noastra pentru ca dumneavoastra sa interactionati cu noi mai usor,
trebuie sa stiti ca:

Folosim datele personale pe care le colectam de la dvs. atunci cand vizitati site-ul nostru de
internet, www.spit-ct.ro, pentru a monitoriza traficul si pentru a imbunatati continutul siteului.
Ne bazam aceasta activitate de prelucrare a datelor pe interesul nostru legitim de a asigura
functionarea corecta a site-ului nostru de internet, precum si imbunatatirea acestuia.
Categoriile de date prelucrate in acest context sunt ora si data accesarii site-ului Internet si
adresa IP din care a fost accesat site-ul nostru de internet.
Pentru serviciile online, toate datele prelucrate sunt pentru conformare la legile in vigoare sau
pentru a va confirma platile pe care le-ati efectuat sau serviciile online pe care le-ati accesati,
atunci cand doriti a va furniza informatii suplimentare, formularea unui raspuns etc..

II. CATRE CINE SI DE CE TRANSMITEM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Confidentialitatea datelor personale reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte pentru
noi. Nu transmitem aceste date catre terte parti decat daca este necesar si numai datele
necesare pentru conformitate cu cerintele legale sau contractuale.
SPIT-VBL Constanta poate furniza date cu caracter personal operatorilor de servicii postale,
curierilor, furnizorilor de bunuri sau/si servicii precum si reprezentantilor acestora, alte institutii
publice abilitate. Furnizarea acestor date se face in conditii de siguranta, astfel incat acestea
sa fie protejate impotriva oricarei fraude sau utilizari neautorizate.

III. CUM PROTEJAM ACESTE DATE

Datele personale sunt prelucrate in conditii de siguranta. SPIT-VBL Constanta a luat masuri
tehnice si organizationale adecvate privind securitatea datelor, impotriva prelucrarii sau a
alterarii neautorizate, impotriva pierderii sau a distrugerii, precum si impotriva dezvaluirii si a
accesului neautorizat la datele personale transmise, stocate sau prelucrate. SPIT-VBL
Constanta asigura integritatea, disponibilitatea, confidentialitatea si autenticitatea in ceea ce
priveste datele cu caracter personal.
SPIT-VBL Constanta utilizeaza metode si tehnologii de securitate avansate, impreuna cu
politici aplicate salariatilor si procedurilor de lucru pentru a proteja prelucrarea datelor cu
caracter personal, conform prevederilor legale in vigoare.
SPIT-VBL Constanta depune toate eforturile rezonabile si justificate pentru a proteja datele
cu caracter personal pe care le detinem. Drept urmare, analizam noile tehnologii si daca este
cazul le implementam, in vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate.
De asemenea, am implementat masurile tehnice si organizationale adecvate pentru a asigura
ca sunt prelucrate doar datele personale necesare scopurilor specificate. Principiul privind
protectia implicita a datelor va fi urmat si in cursul dezvoltarii de noi produse sau servicii.
Totusi, in ciuda eforturilor depuse pentru stocarea informatiilor colectate intr-un mediu de
operare sigur, care nu este disponibil publicului, nu putem garanta securitatea absoluta a
acestor informatii in timpul transmiterii sau stocarii in sistemele noastre. In caz de incalcare a
securitatii care va pune in pericol confidentialitatea sau informatiile personale ne angajam sa
va informam de aceste lucruri, fie prin intermediul.

IV. CARE SUNT DREPTURILE PE CARE LE AVEȚI

Acces, Informare, Rectificare si Obiectie

Ne puteti contacta si va vom informa cu privire la informatiile personale pe care le-am colectat
si prelucrat in legatura cu dumneavoastra si despre scopurile in care sunt utilizate aceste date.
Aveti dreptul sa corectati orice informatii personale incorecte, incomplete, invechite sau inutile
stocate in legatura cu dumneavoastra.
Puteti contesta anumite utilizari ale informatiilor personale, daca aceste date sunt prelucrate in
alte scopuri decat scopurile necesare pentru indeplinirea serviciilor noastre, sau pentru
respectarea unei obligatii legale. De asemenea, puteti contesta orice prelucrare ulterioara a
informatiilor personale, dupa acordul prealabil dat.

Stergere si dreptul de a restrictiona prelucrarea

De asemenea, ne puteti solicita sa stergem informatiile dumneavoastra personale din sistemele
noastre. Vom respecta aceasta solicitare daca nu avem un motiv legitim pentru a nu sterge
datele. Dupa stergerea datelor, s-ar putea sa nu putem sterge imediat toate copiile reziduale
din toate sistemele noastre. Aceste copii vor fi eliminate cat mai repede posibil.

Aveti dreptul sa primiti informatiile personale furnizate de dvs. intr-un format structurat si
utilizat in mod obisnuit.

In concluzie, drepturile dvs. sunt:

  • Dreptul de acces implica posibilitatea de a obtine confirmarea ca datele dvs. personale
    sunt prelucrate de catre SPIT-VBL Constanta sau nu, iar daca este cazul, aveti dreptul
    sa solicitati acces la aceste date, precum si informatii suplimentare cum ar fi: scopul
    prelucrarii, categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele cu caracter personal
    si perioada prevazuta pentru stocare. In situatiile in care este posibil sa aveti nevoie sa
    exercitati dreptul de acces, va rugam sa luati legatura cu DPO-ul institutiei si sa
    solicitati confirmarea prin e-mail la dpo@spit-ct.ro. Va rugam sa aveti in vedere
    situatiile specifice care sunt scutite de dreptul de acces, cum ar fi informatiile care
    identifica alte persoane sau care sunt supuse obligatiilor de confidentialitate.
  • Dreptul la corectare va permite sa solicitati corectarea oricaror date personale inexacte
    pe care SPIT-VBL Constanta le detine, precum si sa va asigurati ca datele dvs. sunt
    complete.
  • Dreptul de stergere va permite, in situatiile reglementate in mod expres de lege, sa
    solicitati stergerea datelor dv. personale. Situatiile in care legea prevede posibilitatea
    stergerii datelor cu caracter personal sunt situatiile in care prelucrarea este ilegala sau
    cand prelucrarea se bazeaza pe acordul dvs. si dvs. ati retras acest acord.
  • Dreptul la restrictionarea procesarii va permite obtinerea de restrictii privind
    prelucrarea datelor dvs. din partea SPIT-VBL Constanta. Acest drept nu poate fi
    exercitat decat in situatii specifice, cum ar fi atunci cand contestati exactitatea datelor
    dvs.. In perioada necesara pentru corectarea datele dvs., ne puteti cere sa restrictionam
    prelucrarea datelor dvs. personale.
  • Dreptul la portabilitatea datelor implica dreptul dvs. de a primi datele cu caracter
    personal intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si transmiterea acestor date
    unui alt controlor. Acest drept se va aplica numai datelor personale pe care ni le-ati
    furnizat si in care prelucrarea se face prin mijloace automate bazate pe consimtamantul
    dvs. sau pentru indeplinirea contractului pe care-l aveti cu SPIT-VBL Constanta.
  • Dreptul de a va opune procesarii datelor dvs. personale de SPIT-VBL Constanta,
    din motive legate de situatia dvs. particulara, se aplica numai in situatiile in care baza
    legala este consimtamantul (de exemplu utilizarea adresei dvs. de e-mail pentru mesaje
    de marketing).
  • Dreptul de a depune o plangere – dreptul de a contesta modul in SPIT-VBL
    Constanta efectueaza prelucrarea datelor dvs. la autoritatea competenta pentru
    protectia datelor.
  • Dreptul de va retrage consimtamantul acordat pentru diverse operatiuni de
    prelucrare, in cazurile in care consimtamantul reprezinta baza legala pentru procesare.
    In cazurile in care va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor dvs.,
    procesarea va fi incheiata din momentul in care retragerea are loc, fara nici un efect
    asupra prelucrarii care a avut loc inainte de retragerea acesteia.

V. CUM VA PUTEȚI EXERCITA ACESTE DREPTURI

Aceste drepturi pot fi exercitate prin transmiterea unei solicitari in format fizic sau prin
intermediul unui e-mail la datele de contact: http://www.spit-ct.ro/contact-protectia-datelor.

Putem solicita furnizarea de informatii suplimentare necesare pentru a va confirma identitatea.
Putem respinge cererile care sunt repetitive nejustificat, excesive sau vadit nefondate.

In cazul in care considerati ca activitatile noastre de prelucrare a informatiilor personale nu
respecta legislatia aplicabila in materie de protectie a datelor, se poate depune o plangere la:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

  • B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania
  • www.dataprotection.ro

VI. SUPRAVEGHERE VIDEO

SPIT-VBL Constanta a implementat un sistem de supraveghere video a sediului si punctelor
de lucru pentru a asigura securitatea patrimoniului sau, a contribuabililor, a personalului si a
tuturor celorlalte persoane care intra in aceste spatii. Siguranta patrimoniului si a persoanelor
este o obligatie legala. Toate zonele acoperite de o camera video sunt semnalate prin
indicatoare specifice.

CONTACT

Daca aveti intrebari cu privire la protectia datelor, sunteti binevenit sa ne contactati in orice
moment:

Serviciul Public de Impozite,Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local

Adresa: B-dul Tomis, nr. 112, Constanta
Tel:0241/488.574
E-mail: dpo@spit-ct.ro