Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Informare cladiri nereevaluate

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează că unui număr de 978 de persoane fizice care dețin clădiri nerezidențiale le expiră termenul de 5 ani de la data ultimei modificări a valorii de impunere a construcțiilor deținute, valoare asupra căreia se aplica cota de impozitare de 1,5%, respectiv 0,25%, și pot efectua reevaluarea/evaluarea clădirilor sus-menţionate pentru a evita majorarea acestor cote.

Astfel, dacă nu se va proceda la reevaluarea/evaluarea clădirilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru anul 2018, impozitul pentru clădirile deţinute va fi stabilit prin aplicarea unei cote de impozitare de 2%.

Precizăm că Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanţa va înștiința nominal persoanele fizice cu privire la efectuarea operațiunilor de reevaluare/evaluare pentru clădirile a căror cotă de impozitare se va majora.

Pentru vizualizarea online a situaţiei fiscale, vă rugăm să accesați link-ul http://www.spit-ct.ro/informare-cladiri-nereevaluate, în vederea obţinerii numelui de utilizator şi a parolei pentru accesarea contului Etax. În situaţia în care există deja un cont Etax, situaţia fiscală se poate verifica direct la secţiunea “Patrimoniu”.

Prezentul demers al instituţiei noastre vine în virtutea rolului activ al organului fiscal conferit de prevederile art. 7 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Cu stimă, echipa SPIT Constanța