Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Vanzarea – cumpararea de mijloace de transport


In urma verificarii documentelor intrate in institutia noastra prin depunerea acestora la ghisee de catre contribuabili personal sau prin intermediari, am constatat mai multe cazuri de falsuri in ceea ce priveste certificatele de atestare fiscala pentru vanzarea mijloacelor de transport.

 

  1.  Astfel, in luna februarie s-a constatat ca desi nu solicitase certificat fiscal, o societate comerciala cu datorii la bugetul local al municipiului Constanta, a vandut doua mijloace de transport, unul catre o alta persoana juridica iar celalalt catre o persoana fizica folosind doua certificate fiscale false ce au stat la baza incheierii acestor tranzactii.
  2. Un alt caz de fals constatat de catre institutia noastra este acela in care, certificatul fiscal anexat la documentele prin care o persoana fizica achizitionase un mijloc de transport desi apare eliberat de catre o anumita institutie, datele de identificare sunt totusi ale altei institutii.

Pentru a evita tentative de frauda ale caror victime ar putea fi, rugam contribuabilii sa se adreseze reprezentantilor institutiei ori de cate ori au indoieli cu privire la valabilitatea certificatelor fiscale care le sunt prezentate in diferite ocazii.

Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta aduce la cunostinta tuturor persoanelor interesate faptul ca certificatele de atestare fiscala sunt atributul exclusiv al autoritatilor administratiei publice locale, la solicitarea contribuabilului.

Certificatul de atestare fiscala se emite in termen de cel mult doua zile lucratoare de la data depunerii cererii de catre contribuabil si poate fi utilizat de contribuabil pe toata perioada lunii in care se emite.

Pentru transmiterea dreptului de proprietate asupra mijloacelor de transport precum si a cladirilor sau/ si terenurilor, contribuabilii trebuie sa prezinte certificate de atestare fiscala prin care sa ateste achitarea tuturor obligatiilor fiscale locale datorate autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza se afla inregistrat fiscal bunul ce se instraineaza. Actele prin care se instraineaza cladiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu incalcarea celor sus mentionate, sunt nule de drept.