Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

173 unitati de cazare, verificate de inspectorii fiscali


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta face cunoscute rezultatele campaniei privind declararea si plata taxei hoteliere, desfasurate in perioada iulie – septembrie 2011, la operatorii economici cu activitate de cazare pe raza municipiului Constanta.  

 
Inspectorii fiscali au verificat 173 de operatori economici si au constatat ca 35 dintre acestia nu retineau si nu virau contravaloarea taxei hoteliere ori retineau si virau taxa in mod incorect, 28 desfasurau activitate de cazare in alte localitati si nu datorau taxa la bugetul local al municipiului Constanta, iar restul de 110 nu desfasurau activitate de cazare.
 
Pentru nerespectarea prevederilor legale in vigoare 6 operatori economici au fost sanctionati cu avertismente si alti 3 cu amenzi contraventionale in valoare totala de 8.000 lei si au fost impusi in evidentele fiscale cu debite suplimentare aferente taxei hoteliere in cuantum de aproximativ 120.000 lei.
 
Amintim ca, in conformitate cu prevederile art. 278 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, taxa hoteliera se incaseaza o data cu luarea in evidenta a persoanelor cazate si se vireaza la bugetul local al municipiului in a carui raza de competenta se afla unitatea de cazare, lunar, pana la data de 10 a lunii in curs pentru luna precedenta.