Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Modalitati de plata a impozitelor si taxelor locale


 Pentru a evita eventualele aglomerari de la ghiseele institutiei, Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta recomanda contribuabililor sa aleaga modalitatea de plata cea mai accesibila pe care o au la dispozitie.

In acest sens, SPIT aminteste persoanelor fizice si juridice, serviciile de plata oferite de institutie cu scopul de a limita timpul acordat in vederea achitarii impozitelor si taxelor locale, astfel:
plata cu numerar sau POS se poate efectua la ghiseele institutiei din: str. Sulmona nr. 22, str. Atelierelor nr. 3, str. Alexandru Lapusneanu nr. 116C in incinta City Park Mall (sky level), str. Badea Cartan nr. 3, str. Nicolae Grindeanu nr. 66 si str. Dumbraveni nr. 1; 
plata cu numerar se poate efectua la ghiseele institutiei din str. Ecaterina Varga nr. 25-27 (fostul Centru pentru Informare Cetateni), str. Mamaia nr. 86 din incinta Serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, la oficiile postale din localitate, la agentiile bancilor Garanti Bank si Transilvania;
plata prin intermediul cardului bancar pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea „Servicii online/ Plata online a impozitelor“ sau link-ul https://etax.spit-ct.ro unde se vor autentifica cu nume utilizator si parola emise de catre SPIT in urma unei cereri depuse online;
plata prin Internet Banking. Pentru acest sistem de plata contribuabilii trebuie sa aiba deschis un cont de internet Banking.
plata cu O.P. se poate efectua prin banca unde contribuabilul are cont deschis;
plata prin mandat postal  se poate efectua de la orice oficiu postal din tara.
Datele de identificare ale contului de Trezorerie precum si codul IBAN, pentru plata cu O.P. sau prin mandat postal se gasesc pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro.  
 
Mentionam ca, la toate oficiile postale din localitate si agentiile bancii Garanti Bank – plata se poate efectua in orice moment al anului, indiferent de tipul de instiintare primit, respectiv de culoare alba sau roz, iar la agentiile bancii Transilvania – se pot achita doar impozitele si taxele locale inscrise pe instiintarile de culoare alba, pana la data 31 martie 2012 si doar in baza instiintarii de plata prezentate functionarului de la ghiseu.