Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Mijloacele de transport considerate marfa pana la prima inmatriculare sau inregistrare in Romania


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta aduce la cunostinta persoanelor juridice ca, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 125 din 27 decembrie 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, de la 1 ianuarie 2012, mijloacele de transport sunt considerate marfa pana la data primei inmatriculari/ inregistrari in Romania.

 

Dupa prima inmatriculare/ inregistrare mijlocul de transport nu mai poate fi considerat marfa si pentru acesta se datoreaza impozit pe mijloacele de transport.

 

In vederea calcularii impozitului aferent anului 2012, datorat pentru mijloacele de transport care au fost inmatriculate/inregistrate in Romania si care figureaza in contabilitatea firmelor ca marfa, contribuabilii vor completa si depune, pana la data de 31 ianuarie 2012, la ghiseele SPIT, declaratii de impunere privind stabilirea impozitului pe mijloacele de transport.

 

Formularul mai sus amintit poate fi descarcat de pe site-ul institutiei www. spit-ct.ro, sectiunea persoane juridice – formulare tipizate.