Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Modalitati de plata pe Internet a impozitelor si taxelor locale


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta reaminteste contribuabililor modalitatile de plata a impozitelor si taxelor locale pe Internet pe care le au la dispozitie, respectiv: plata cu cardul pe site-ul www.spit-ct.ro si plata prin Internet Banking.

 
Pentru prima modalitate, prin intermediul cardului bancar site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea Servicii Online – Plata online a impozitelor sau link-ul https://etax.spit-ct.ro, contribuabilii se vor autentifica cu nume de utilizator si parola, emise de catre SPIT în baza unei cereri de înregistrare în sistem, care se gaseste pe site-ul institutiei, la sectiunea Servicii Online – Plata online a impozitelor. Cererea poate fi înregistrata direct în sistem sau poate fi listata si depusa la oricare din ghiseele unice ale SPIT. 
 
De asemenea, contribuabilul poate opta pentru primirea elementelor de identificare (user si parola) într-un plic închis la adresa de domiciliu din Municipiul Constanta sau se poate prezenta personal pentru a ridica scrisoarea de la ghiseul agentiei la care a fost arondat. Termenul de eliberare a parolei este de maxim 7 zile lucratoare de la înregistrarea cererii. Dupa primirea elementelor de  identificare, contribuabilul are posibilitatea modificarii parolei. 
 
Mentionam ca nu se percepe comision la plata impozitelor si taxelor locale prin intermediul cardului bancar pe www.spit-ct.ro.
 
O alta modalitate de plata pe Internet este prin intermediul serviciului Internet Banking pentru utilizarea caruia contribuabilii trebuie sa aiba deschis un cont de Internet Banking la o unitate bancara. Plata impozitelor si taxelor locale se poate efectua accesând contul de Internet Banking unde se vor introduce sumele de plata precum si conturile de trezorerie corespunzatoare în care se vor vira banii. 
Sumele de plata si conturile de trezorerie pot fi extrase de pe înstiintarea de plata primita la domiciliu sau din sistemul electronic oferit de SPIT, în cazul în care contribuabilul este utilizator si se afla în posesia elementelor de identificare în sistem.