Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Taxa hoteliera calculata prin aplicarea cotei de 1%


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta aduce la cunostinta contribuabililor ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, din anul 2012, taxa hoteliera se calculeaza prin aplicarea cotei de 1% la valoarea cazarii/tarifului de cazare pe zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.
 
Astfel, pentru unitatile de cazare amplasate in Constanta si Sat Vacanta, taxa hoteliera se calculeaza prin aplicarea cotei de 1% la valoarea totala a cazarii, respectiv pentru intreaga perioada de sedere, iar pentru cele situate in statiunea Mamaia, prin aplicarea cotei de 1% la tariful de cazare datorat pentru o singura noapte, indiferent de perioada reala de cazare.
 
Taxa hoteliera se incaseaza de persoanele juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea, o data cu luarea in evidenta a persoanelor cazate si se vireaza lunar la bugetul local, pana la data de 10 a lunii in curs pentru luna precedenta.
 
Formularul tipizat „Declaratie decont privind sumele incasate reprezentand taxa hoteliera“  poate fi descarcat si de pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro.