Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

In atentia dezvoltatorilor imobiliari din statiunea Mamaia


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza dezvoltatorii imobiliari ca, incepand cu data de 1 februarie 2012, datoreaza taxa de irigatii spatii verzi in statiunea Mamaia dupa momentul primei dari in folosinta a spatiilor de cazare sau de locuit din statiunea Mamaia, respectiv dupa momentul primei vanzari sau cedari a folosintei prin inchiriere, comodat, administrare inclusiv de folosire in regim hotelier a acestora.
 
In consecinta, proprietarii spatiilor de cazare sau de locuit nou construite au obligatia depunerii declaratiei ori de cate ori pun in folosinta unul din spatiile detinute, cu precizarea ca, pana la data de 1 februarie 2012, acestia datoreaza taxa de irigatii spatii verzi in statiunea Mamaia pentru toate spatiile de cazare sau de locuit detinute in proprietate sau in folosinta.  
 
Exceptand cazul sus-mentionat, taxa de irigatii spatii verzi in statiunea Mamaia este datorata potrivit H.C.L.M. nr. 145/2011 de toate persoanele fizice si juridice care detin in proprietate sau folosinta spatii de cazare in statiunea Mamaia, precum si de proprietarii spatiilor de locuit situate in statiune.
 
In cazul in care spatiile de cazare sunt administrate de catre o alta persoana decat proprietarul (in baza unui contract de inchiriere, leasing, asociere in participatiune, locatie de gestiune etc.) obligatia declararii si a platii taxei incumba celui ce administreaza in mod concret facilitatea de cazare.
 
Pentru locuinte, declaratia se va depune la dobandirea spatiului respectiv. Termenul scadent pentru plata taxei de irigatii spatii verzi in statiunea Mamaia este 15 iulie 2012.
 
In conformitate cu preverile H.C.L.M. nr. 145/2011, cuantumul taxei pentru irigatii spatii verzi este de 31 lei/loc de cazare/an sau 31 lei/fiecare 15 m2  sau fractiune/an.