Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Contribuabilii pot acorda calificative functionarilor de la ghiseele SPIT


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Locale Constanta a extins sistemul de evaluare electronica a activitatii fiscale furnizate la ghiseele unice ale institutiei, prin intermediul caruia contribuabilul poate sa-si exprime aprecierea fata de calitatea serviciului prestat de catre functionarul public in fata caruia s-a aflat.
 
Implementat in anul 2011 ca program pilot doar la nivelul Agentiei fiscale nr. 2 din str. Nicolae Grindeanu nr. 66, sistemul denumit „controlori de opinie“ a fost dezvoltat recent si la nivelul ghiseelor unice din cadrul agentiilor fiscale nr. 1 si 4 din str. Badea Cartan nr. 3, Agentiei fiscale nr. 3 din strazile Atelierelor nr. 3 si Grivita nr. 50 si Agentiei fiscale nr. 6 din strada Sulmona nr. 22.
 
Prin intermediul acestui sistem, fiecare cetatean care intra in legatura directa cu functionarul de la ghiseu poate acorda prin apasarea butonului aferent notei de pe aparatul amplasat la nivelul fiecarui ghiseu, calificativul de foarte bine, bine sau satisfacator.
 
Odata butonul apasat, datele sunt transmise unei statii centrale care inregistreaza ora, statia locala si mesajul transmis.
 
Sistemul contine numele complet al fiecarui operator de la ghiseu si permite obtinerea de date comparative pe anumite perioade de timp, motiv pentru care se poate observa cu usurinta calitatea serviciilor si randamentul functionarilor la anumite intervale orare.
 
Rapoartele lunare privind perceptia contribuabililor asupra calitatii serviciilor institutiei prestate de functionarii publici de la ghisee dar si de fiecare agentie fiscala in parte sunt analizate de managementul institutiei.
 
In baza rezultatelor obtinute, managementul institutiei evalueaza atat resursa umana si decide asupra modului de organizare si repartizare a acesteia in cadrul agentiilor fiscale cat si calitatea serviciului prestat, urmarindu-se astfel cresterea gradului de satisfactie al contribuabililor.