Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Campanie de verificare a persoanelor juridice din Mamaia si Sat Vacanta


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta demareaza incepand cu luna iulie,  o ampla campanie de verificare pe teren a modului in care persoanele juridice din  Mamaia si Sat Vacanta respecta reglementarile legale cu privire la declararea taxei privind cresterea gradului de liniste si siguranta in derularea activitatilor economice si a taxei pentru irigatii spatii verzi.   
 
Amintim ca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, toti contribuabilii persoane juridice si persoane fizice autorizate care isi au sediul, respectiv puncte de lucru in statiunea Mamaia si Sat Vacanta datoreaza taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in derularea activitatilor economice. Sunt exceptati de la plata taxei contribuabilii ce au in administrare complexe hoteliere, acestia datorand taxa numai pentru suprafetele destinate activitatilor de alimentatie publica si spatiilor comerciale. De asemenea, taxa nu se incaseaza pentru amplasamentele de pe plaja, indiferent de activitatile ce se desfasoara pe plaja. Taxa se achita integral pana la data de 01.07.2012.
 
Totodata contribuabilii care detin in proprietate sau folosinta spatii de cazare in statiunea Mamaia datoreaza taxa pentru irigatii spatii verzi. In cazul in care spatiile de cazare sunt administrate de catre o alta persoana decat proprietarul (in baza unui contract de inchiriere, leasing, asociere in participatiune, locatie de gestiune etc.) obligatia declararii si a platii taxei incumba celui ce administreaza in mod concret facilitatea de cazare. Cuantumul taxei este de 31 lei/loc de cazare/an. Depunerea declaratiei si achitarea taxei pentru detinatorii de spatii de cazare se va face pana la data de 15.07.2012.
 
Formularele tipizate privind „Declaratia privind taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in derularea activitatilor economice“ si „Declaratie de impunere privin taxa pentru irigatii spatii verzi in statiunea Mamaia“ pot fi descarcate de pe site-ul www.spit-ct.ro, sectiunea formulare tipizate.