Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Amenzi pentru neincheierea politei de asigurare impotriva dezastrelor naturale


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta aduce la cunostinta contribuabililor ca persoanele fizice si juridice care, pana la data de 5 august 2012, nu au incheiat polite de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD), conform Legii nr. 260/2008, risca amenzi contraventionale cuprinse intre 100 si 500 lei.
 
Obligatia de a incheia PAD revenea proprietarilor pentru contructiile cu destinatia de locuinte, administratorului, pentru cele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale sau locatorului, pentru locuintele dobandite prin contract de leasing financiar.
 
PAD acopera daunele produse construcțiilor cu destinația de locuința pentru oricare dintre cele trei riscuri de catastrofe naturale respectiv pentru: inundații, cutremur, alunecari de teren, ca efect direct sau indirect al producerii acestora.
 
Politele de asigurare impotriva dezastrelor naturale stabilite in functie de tipul locuintelor, sunt in cuantum de:
– 20 euro pentru locuintele de tip A (constructii cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic);
– 10 euro pentru locuintele de tip B (constructii cu peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic).