Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Termen scadent pentru plata taxei hoteliere


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta aduce la cunostinta contribuabililor ca taxa hoteliera se incaseaza de persoanele juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea, o data cu luarea in evidenta a persoanelor cazate si se vireaza lunar la bugetul local, pana la data de 10 a lunii in curs pentru luna precedenta.
 
Persoanele juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea au obligatia de a depune lunar o declaratie la ghiseee unice ale institutiei, pana la data stabilita pentru fiecare plata a taxei hoteliere. Formularul tipizat „Declaratie decont privind sumele incasate reprezentand taxa hoteliera“ poate fi descarcat si de pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro.
 
Prin urmare, pentru unitatile de cazare amplasate in Constanta si Sat Vacanta, taxa hoteliera se calculeaza prin aplicarea cotei de 1% la valoarea totala a cazarii, respectiv pentru intreaga perioada de sedere, iar pentru cele situate in statiunea Mamaia, prin aplicarea cotei de 1% la tariful de cazare datorat pentru o singura noapte, indiferent de perioada reala de cazare.