Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

15 iulie 2009 – termen scadent pentru declararea si plata taxei pentru spatii verzi in statiunea Mamaia


Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza persoanele fizice si juridice care detin in proprietate sau folosinta spatii de cazare in Mamaia cat si proprietarii spatiilor de locuit din statiune ca, miercuri, 15 iulie 2009, este ultima zi in care pot depune, in termenul legal, declaratiile anuale in vederea stabilirii taxei pentru irigatii spatii verzi.
 
Termenul scadent pentru plata taxei este miercuri, 15 iulie 2009. Dupa aceasta data se vor calcula majorari in cuantum de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere.
 
In conformitate cu prevederile HCLM nr. 228/2008, pentru spatiile de cazare administrate de catre o alta persoana decat proprietarul de drept (in baza unui contract de inchiriere, leasing, asociere in participatiune, locatie de gestiune etc.) obligatia declararii si a platii taxei revine celui care administreaza in mod concret facilitatea de cazare.
 
La declaratia de impunere, pe care o vor depune la Serviciul Persoane Juridice din strada Nicolae Grindeanu nr. 66, persoanele fizice si juridice care detin in proprietate sau folosinta spatii de cazarevor anexa:
  • certificatul de clasificare privitor la numarul de locuri de cazare eliberat de Ministerul Turismului
  • certificatul de inregistrare de la Camera de Comert.
 
Proprietarii spatiilor de locuit, mai exact proprietarii apartamentelor situate in statiunea Mamaia, vor completa si depune, la Agentia fiscala nr. 4 din strada Badea Cartan nr. 3, numai formularul privind declararea taxei pentru irigatii spatii verzi.
 
Pentru a evita aglomeratia de la ghisee, contribuabilii pot trimite declaratia de impunere si/sau documentele doveditoare, prin Posta, pana la data de 15 iulie 2009, inclusiv, astfel:
 
  • persoanelor fizice si juridice care detin in proprietate sau folosinta spatii de cazare vor expedia plicul pe adresaServiciul Public de Impozite si Taxe Constanta, Serviciul Persoane Juridice, str. Nicolae Grindeanu nr. 66, localitatea Constanta, judetul Constanta,
  • proprietarii spatiilor de locuit, mai exact proprietarii apartamentelor situate in statiunea Mamaia vor expedia plicul pe adresa Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta, Agentia fiscala nr. 4, str. Badea Cartan nr. 3, localitatea Constanta, judetul Constanta.
 
Formularul tip privind declaratia de impunere se gaseste pe site-ul institutiei, respectiv: www.spit-ct.ro, la sediul Serviciului Persoane Juridice din str. Nicolae Grindeanu nr. 66 – pentru persoanelor fizice si juridice care detin in proprietate sau folosinta spatii de cazare si lasediul Agentiei fiscale nr. 4 pentru proprietarii spatiilor de locuit.
 
Mentionam ca, depasirea termenului limita pentru depunerea declaratiei de impunere, precum si completarea formularelor cu informatii eronate se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 2.500 lei, cu posibilitatea achitarii a jumatate din minim, conform Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002.
 
Programul cu publicul al Serviciului Persoane Juridice si Agentiei fiscale nr. 4 este urmatorul:
  • luni, marti, miercuri, vineri, orele 08.30 – 16.30;
  • joi, orele 08.30 – 18.30.