Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Impozitele si taxele locale, achitate doar in baza cartii/buletinului de identitate


 Serviciul Public de Impozite si Taxe informeaza contribuabilii, persoane fizice, ca pot plati impozitele si taxele locale atat la ghiseele institutiei cat si la agentiile Garanti Bank, la oficiile postale sau la statiile OMV prin Westaco Express din Municipiul Constanta prezentand doar cartea/buletinul de identitate.
 
Precizam ca, nu este necesara prezentarea instiintarii de plata ci doar a  cartii/buletinului de identitate atat pentru plata integrala si cu anticipatie a obligatiilor fiscale datorate bugetului local cat si pentru plata semestriala in rate egale.
 
Instiintarile de plata pentru persoanele fizice vor fi tiparite pana la sfarsitul lunii ianuarie si distribuite in prima saptamana a lunii februarie.
 
Instiintarile de plata pentru persoanele juridice vor ajunge la sediile acestora incepand cu data de 21 ianuarie 2013.
 
De asemenea, somatiile de plata pentru persoanele care nu au achitat impozitele din anii precedenti vor fi comunicate incepand cu data de 24.01.2013.
 
Amintim ca, pentru plata integrala si cu anticipatie a impozitelor si taxelor locale, pana la expirarea primului termen scadent, respectiv pana la data de 31 martie 2013, persoanele fizice beneficiaza de o bonificatie de 10% din impozitul pe cladiri, terenuri si mijloace de transport. Depasirea primului termen scadent atrage pierderea bonificatiei.
 
Termenele scadente pentru plata impozitelor si taxelor locale in rate egale sunt: 31 martie 2013 si 30 septembrie 2013.
 
Plata peste termenele scadente atrage dupa sine calcularea majorarilor de intarziere in cuantum de 2% pe luna sau fractie de luna.