Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Reducere de 10 % pentru autorizatiile de circulatie achizitionate pana la 31 ianuarie


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta aduce la cunostinta persoanelor fizice si juridice care detin si care folosesc trama stradala a Municipiului Constanta ca au obligativitatea de a plati „Taxa folosire trama stradala de catre autovehiculele de transport marfa pe raza municipiului Constanta pe strazile cu trafic usor, mediu si greu“.
 
Pentru autorizatiile anuale eliberate pentru perioada 01.01.2013 – 31.12.2013, pana la data de 31.01.2013, inclusiv, se acorda o reducere de 10% din valoarea autorizatiei.
 
Taxa este stabilita in functie de masa totala maxima autorizata.
 
In vederea eliberarii „Autorizatiei de circulatie” solicitantul va inainta o cerere la care va anexa urmatoarele: copia certificatului de inmatriculare a societatii, copia talonului sau a cartii de identitate a autovehiculului pentru care se urmareste obtinerea autorizatiei, alte copii ale documentelor relevante.
 
Contravaloarea taxei pentru intreg anul 2013 poate fi achitata in numerar la ghiseele agentiilor fiscale, la statiile OMV prin Westaco Express, prin ordin de plata in contul RO39TREZ23121160250XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanta, beneficiar Primaria Municipiului Constanta, cod fiscal 4785631.
 
Neplata acestei taxe constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 250 lei si 1000 lei pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata cuprinsa intre 0-5 tone inclusiv, si cu amenda intre 1000 lei si 2500 lei pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata peste 5 tone. Sanctiunea contraventionala se aplica societatii careia ii apartine mijlocul de transport, prin reprezentantul sau. Aplicarea sanctiunii nu inlatura obligatia de plata a taxei.