Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Instiintarile pentru persoane fizice, expediate incepand din luna februarie


Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) informeaza contribuabilii, persoane fizice, ca instiintarile de plata vor fi expediate incepand cu luna februarie, dupa calcularea taxei de habitat.
 
Astfel, persoanele fizice care au achitat deja impozitele si taxele locale aferente anului 2013, partial sau total, vor primi instiintari de plata doar cu diferentele ramase de plata.
 
Amintim, de asemenea ca, pentru persoanele fizice care au depus dosare pentru subventia la caldura (indiferent de sursa de incalzire), taxa de habitat va fi recalculata in mod automat cu incadrarea in cuantumul aferent venitului mediu pe membru de familie.
 
Pentru persoanele fizice care nu au dosare de incalzire depuse, dar se incadreaza in conditiile respective si au venituri de sub 1300 lei pe membru de familie, pot depune cereri la Serviciul de Asistenta si Protectie Sociala din cadrul Primariei Constanta, in functie de sursa de incalzire, astfel:
– la punctul de lucru din City Mall – pentru cei care se incalzesc cu gaze, GPL si energie electrica,
– la punctul din strada Ecaterina Varga nr. 25 – 27 – pentru cei care se incalzesc cu energie termica de la RADET si CET,
– la punctul de lucru din str. Amzacea nr. 13  – pentru cei care se incalzesc cu lemne de foc.
Pentru a beneficia de subventia la caldura si implicit la taxa de habitat, conditia esentiala, exceptand venitul, este de a nu detine in integralitate cladiri sau alte spatii locative in afara celei de la domiciliu. Toti contribuabilii care nu se incadreaza pentru subventie se vor prezenta la agentiile SPIT pentru efectuarea oricarei modificari, respectiv, pentru declararea sau scoaterea din evidenta a persoanelor la/de la taxa de habitat.
 
Atragem atentia celor care au depus dosare pentru subventia la caldura ca, datele lor vor fi operate automat in baza de date SPIT, in functie de transa de venit. De asemenea, in urma corelarii bazelor de date ale Serviciului de Asistenta si Protectie Sociala si ale SPIT, vor fi declarate la taxa de habitat toate persoanele care nu au depus declaratii in acest sens. Amintim ca, in acest moment, aproximativ 30.000 de persoane nu sunt declarate la taxa de habitat.