Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

12 august, ultima zi pentru plata taxei hoteliere


Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta aduce la cunostinta contribuabililor ca taxa hoteliera se incaseaza de persoanele juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea, o data cu luarea in evidenta a persoanelor cazate si se vireaza lunar la bugetul local, pana la data de 10 a lunii in curs pentru luna precedenta.
 
Avand in vedere faptul ca, ultima zi de plata se sfarseste intr-o zi nelucratoare, cand serviciul este suspendat, termenul scadent se prelungeste pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare. In consecinta, termenul scadent va fi prelungit pana la data de 12 august 2013.
 
Pentru unitatile de cazare amplasate in Constanta si Sat Vacanta, taxa hoteliera se calculeaza prin aplicarea cotei de 1% la valoarea totala a cazarii, respectiv pentru intreaga perioada de sedere, iar pentru cele situate in statiunea Mamaia, prin aplicarea cotei de 1% la tariful de cazare datorat pentru o singura noapte, indiferent de perioada reala de cazare.
 
Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) depunerea peste termen a declaratiilor-decont privind sumele incasate reprezentand taxa hoteliera;
b) nedepunerea declaratiilor-decont privind sumele incasate reprezentand taxa hoteliera;
c) neretinerea, potrivit legii, de catre platitorii obligatiei fiscale, a taxei hoteliere;
d) retinerea si nevarsarea in totalitate, de catre platitorii obligatiei fiscale a taxei hoteliere.
 
Formularul tipizat „Declaratie decont privind sumele incasate reprezentand taxa hoteliera“  poate fi descarcat si de pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea “Persoane Juridice” – “Documente declarare” – “Taxa hoteliera”.