Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Taxa de folosire trama stradala


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta aduce la cunostinta contribuabililor ca persoanele fizice sau juridice care circula pe strazile din municipiul Constanta cu autovehicule concepute si construite pentru transportul de marfuri, datoreaza taxa de folosire trama stradala.

 

Taxa de folosire trama stradala este stabilita in functie de masa totala maxima autorizata, dupa cum urmeaza:

 

a) Pentru strazile de trafic usor si mediu:

 

Nr. crt.

Masa totala maxima autorizata autovehicule

lei/luna

lei/zi

1.

 Pana la 2,5 tone inclusiv

40

4

2.

 Intre 2,5 – 3,5 tone inclusiv

60

6

3.

 Intre 3,5 – 5 tone inclusiv

90

9

 

b) Pentru strazile de trafic greu:

 

Nr. crt.

Masa totala maxima autorizata autovehicule

lei/luna

lei/zi

1.

 Intre 5 – 10 tone inclusiv

150

15

2.

 Intre 10 – 20 tone inclusiv

300

30

3.

 Peste 20 tone (inclusiv cap tractor autotrenuri)

600

60

 

Pentru transporturile agabaritice speciale se va aplica taxa corespunzatoare traficului greu de peste 20 tone multiplicata de 3 ori, iar in cazul transporturilor agabaritice formate din mai multe platforme agabaritice acestea se vor taxa separat. Vehiculele (remorci, platforme etc.) tractate de autovehiculele de marfa se taxeaza separat, in functie de masa totala maxima autorizata.

 

Taxa de folosire trama stradala poate fi achitata la toate ghiseele agentiilor fiscale ale SPIT, la cabinele de taxare situate la intrarea in municipiul Constanta, pe Bd. I. C. Bratianu si la intersectia DN3C / Bd. Aurel Vlaicu si la toate statiile publice OMV de distribuire a carburantilor auto din municipiul Constanta.

 

Circularea fara a detine autorizatie valabila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 250 lei si 1.000 lei pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata/masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic, cu exceptia motocicletelor/masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic, cu exceptia motocicletelor cuprinsa intre 0-5 tone inclusiv, si cu amenda intre 1.000 lei si 2.500 lei pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata/masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic, cu exceptia motocicletelor/masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic, cu exceptia motocicletelor peste 5 tone.

Precizam ca aplicarea sanctiunii nu inlatura obligatia de plata a taxei.

 

Formularul tipizat “Cerere pentru acordarea autorizatiei de circulatie” poate fi descarcat si de pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea “Persoane juridice” –  “Documente declarare” – “Taxa trama stradala”.