Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Cum se stabileste taxa de habitat


Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) informeaza contribuabilii, persoane fizice, ca pentru a beneficia de subventia la taxa de habitat, conditiile esentiale sunt: de a avea un venit net mediu pe membru de familie de pana la 1500 de lei si de a nu detine impreuna cu familia in integralitate alte cladiri sau spatii locative in afara locuintei de domiciliu, pe raza Municipiului Constanta.

 

Nr. Crt.

Transa de venit net pe membru de familie

Cuantum taxa habitat

1

0-310 lei

3 lei/pers/luna

2

310,1-540 lei

4 lei/pers/luna

3

540,1-900 lei

5 lei/pers/luna

4

900,1-1500 lei

8 lei/pers/luna

5

Peste 1500 lei

10 lei/pers/luna

 

Prin familie se intelege sotul, sotia, precum si alte persoane, indiferent daca intre acestea exista sau nu relatii de rudenie, care au acelasi domiciliu sau resedinta ori care locuiesc si gospodaresc impreuna, sunt inscrise in cartea de imobil si sunt luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei. Pot beneficia de ajutor de incalzire si cei care stau cu chirie.

 

Cuantumul venitului lunar net pe membru de familie se stabileste pe baza declaratiilor depuse la sediile Primariei Municipiului Constanta, odata cu cererea pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei pentru sezonul rece, astfel:

– la punctul de lucru din City Park Mall – pentru cei care se incalzesc cu gaze naturale, butelii GPL sau energie electrica,

– la punctul din strada Ecaterina Varga nr. 25 – 27 – pentru cei care se incalzesc cu energie termica de la RADET sau CET,

– la punctul de lucru din str. Amzacea nr. 13  – pentru cei care se incalzesc cu lemne de foc.

 

 

Pentru persoanele fizice care au depus dosare pentru subventia la caldura (indiferent de sursa de incalzire), taxa de habitat va fi recalculata in mod automat cu incadrarea in cuantumul aferent venitului net mediu pe membru de familie. In situatia in care apar modificari in componenta familiei sau in veniturile realizate, aceste persoane se vor prezenta la sediul Primariei Constanta unde au depus cererea, pentru a anunta noile modificari. Nu este necesar sa anunte modificarile intervenite si la agentiile Serviciului Public de Impozite si Taxe, deoarece acestea se vor comunica automat de catre Primaria Constanta.

 

Persoanele fizice care nu au depus, pana in prezent, dosare pentru subventia la incalzire, dar se incadreaza in conditiile respective, pot depune in continuare cereri la sediile Primariei Municipiului Constanta, de la adresele sus-amintite, in functie de modalitatea de incalzire.

 

Pentru toti ceilalti contribuabili care nu se incadreaza in conditiile specificate mai sus, taxa de habitat va fi recalculata in mod automat la 10 lei /pers/luna. Pentru efectuarea oricarei modificari, respectiv pentru declararea sau scoaterea din evidenta a persoanelor la/de la taxa de habitat, aceste persoane se vor prezenta, ca si pana acum, la agentiile Serviciului Public de Impozite si Taxe.