Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

31 martie 2014, ultima zi pentru plata impozitelor cu bonificatie


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta informeaza contribuabilii ca termenul scadent pentru plata impozitelor si taxelor locale aferente primului semestru se implineste la data de 31 martie 2014.
 
Astfel, persoanele fizice care achita integral obligatiile datorate bugetului local pentru intreg anul 2014, pana la data de 31 martie, inclusiv, beneficiaza de bonificatia de 10% la taxa de habitat, impozitul pe cladiri, teren si mijloacele de transport, iar persoanele juridice beneficiaza de bonificatia de 5% la impozitul pe cladiri, teren si mijloacele de transport.
 
Pentru neplata obligatiilor fiscale aferente primului semestru la termenul scadent sus-mentionat, se aplica majorari de intarziere de 2% din cuantumul obligatiei fiscale principale neachitate la termen, calculata pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.
 
Platile se pot efectua la toate ghiseele unice ale institutiei, la oficiile postale din localitate, la agentiile Garanti Bank si statiile OMV prin Westaco Express din municipiu. De asemenea, sumele de plata de pana in 50 de lei, aferente fiecarui tip de impozit/taxa se platesc integral pana la primul termen scadent.
 
Reamintim, de asemenea ca, incepand cu 03 februarie si pana pe 31 martie 2014, SPIT vine in sprijinul contribuabililor prin parteneriatul cu VISA Romania si Banca Transilvania in proiectul “Plateste taxele si impozitele cu VISA. Castiga timp si bani”. Astfel, impozitele si taxele locale se pot achita, prin intermediul cardului bancar, la standul deschis in zona Cafeteria Auchan din cadrul centrului comercial Maritimo, zilnic, de luni pana duminica, in intervalul orar 10:00 – 22:00.