Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

S-a finalizat campania de expediere a somatiilor de plata


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta informeaza contribuabilii, persoane fizice si juridice, ca s-a finalizat campania de comunicare a somatiilor de plata.
 
Astfel, in vederea recuperarii sumelor datorate bugetului local, aferente semestrului intai din anul 2014, au fost expediate un numar de 55.936 de somatii de plata.
 
SPIT aminteste ca termenul scadent pentru plata obligatiilor datorate bugetului local, aferente semestrului intai din anul 2014, a expirat la data de 31 martie 2014, cu exceptia taxei de habitat al carei termen scadent a expirat la data de 30 iunie 2014.
 
Emiterea si expedierea somatiei de plata este prima masura de urmarire si executare silita. Daca in termen de 15 zile de la primirea acesteia contribuabilul nu achita debitul datorat, procedura este continuata prin infiintarea popririlor pe venituri, asupra disponibilitatilor banesti sau prin sechestrarea bunurilor apartinand debitorului.
 
Precizam ca nu este necesara deplasarea la ghiseele institutiei a contribuabililor care au achitat debitele din dosarele de urmarire si executare silita dupa data de 02.07.2014 si care se afla in posesia unei chitante pentru suma inscrisa in somatia primita.