Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Impozit majorat pentru proprietarii mai multor cladiri


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta aminteste persoanelor fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri, situate pe teritoriul Romaniei, ca au obligatia depunerii unei declaratii speciale la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in raza carora isi au domiciliul, cat si la cele in raza carora sunt situate celelalte imobile.
 
Astfel, impozitul pe cladiri va fi majorat dupa cum urmeaza:
a)   cu 65% pentru prima cladire in afara celei de domiciliu;
b)   cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de domiciliu;
c)   cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.
 
Mentionam ca impozitul datorat de persoanele fizice care detin in proprietate mai multe cladiri, dobandite prin succesiune legala, nu se majoreaza. Imobilele obtinute pe aceasta cale se iau insa in calcul la determinarea ordinii de dobandire necesara stabilirii majorarii impozitului pe cladiri.
 
Precizam ca orice modificare se declara in termen de 30 de zile de la data dobandirii/ modificarii iar depunerea peste termen a declaratiilor speciale de impunere privind stabilirea impozitului pe cladiri majorat in cazul persoanelor fizice detinatoare a mai multor cladiri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 70 la 279 lei.