Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

30 septembrie, ultima zi pentru plata impozitelor aferente semestrului II


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta aduce la cunostinta contribuabililor ca termenul scadent pentru plata impozitelor si taxelor locale aferente semestrului al II-lea este 30 septembrie 2014.
 
Pentru a evita plata majorarilor de intarziere, SPIT recomanda contribuabililor sa achite la termen impozitele si/sau taxele datorate pentru: cladiri, teren, mijloace de transport, garaje, telefonie mobila si pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in derularea activitatilor economice in Constanta.
 
Nivelul majorarilor de intarziere este de 2% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate in termen, calculat pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului scadent si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.
 
Amintim ca obligatiile datorate bugetului local, pentru anul 2014 si/sau anii anteriori, se pot achita atat la ghiseele unice ale institutiei, la oficiile postale, la agentiile Garanti Bank si statiile OMV din Municipiul Constanta, cat si prin intermediul cardului bancar pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, prin sistemul Internet Banking, prin ordin de plata si mandat postal.
 
Precizam ca incepand cu anul 2014 exista posibilitatea achitarii impozitelor si taxelor si prin intermediul telefonului mobil. Pentru a beneficia de aceasta facilitate contribuabilii trebuie sa descarce aplicatia Etax Mobile SPIT Constanta, de pe magazinul online Google Play, unde se vor autentifica in baza unui nume de utilizator si a unei parole.