Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Declararea dotarii cu instalatii de canalizare a imobilelor din Palazu Mare


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta solicita proprietarilor de cladiri situate in Palazu Mare sa declare la agentiile fiscale, in termen de 30 de zile de la data avizului de racordare, dotarea imobilelor cu instalatii de canalizare cu conducte prin care apele menajere sunt evacuate in reteaua publica.
 
Precizam ca declararea acestor modificari este obligatorie intrucat imobilele care sunt dotate cumulativ cu instalatii de apa, canalizare, electrice si de incalzire sunt impozitate diferentiat fata de cele la care lipseste una din aceste dotari.
 
„Declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului pe cladiri” poate fi descarcata de pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea „Persoane fizice” – “Documente declarare” – “Impozitul pe cladiri”.
 
Depasirea termenului legal pentru depunerea declaratiei fiscale se sanctioneaza cu amenda de la 70 lei la 279 lei, cu posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate din valoarea minima.
 
Totodata, pe langa sanctiunea amintita, contribuabilul va suporta si contravaloarea impozitului recalculat pentru toata perioada in care cladirea a fost dotata cu cele patru tipuri de utilitati precum si majorarile de intarziere calculate conform legislatiei in vigoare, aplicate sumei restante.