Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Sanctiuni pentru neachitarea taxei de folosire trama stradala


 In urma unei actiuni comune a Serviciului Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta, impreuna cu Politia Locala din cadrul Primariei Municipiului Constanta, in data de 24 iulie 2015, a fost intocmit un numar de 7 procese verbale de contraventie pentru contribuabilii care nu au achitat taxa de folosire trama stradala.

 

Precizam ca, incepand cu luna ianuarie 2015, SPIT efectueaza verificari ale persoanelor fizice si juridice care detin autovehicule concepute si construite pentru transportul de marfuri. Pana la data de 24 iulie 2015 au fost finalizate 9 controale pentru care au fost intocmite procese verbale de contraventie si au fost stabilite debite, pe ultimii 5 ani fiscali, in cuantum de 41.330 lei. In prezent se mai afla in derulare un numar de 3 controale.

 

SPIT reaminteste, pe aceasta cale, contribuabililor care detin autovehicule concepute si construite pentru transportul de marfuri pe raza muncipiului Constanta pe strazile de trafic usor, mediu si greu ca au obligatia achitarii taxei de folosire trama stradala.

 

Prezenta taxa este instituita ca taxa locala in temeiul prevederilor art. 283 alin. (1) si (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si se stabileste in conformitate cu punctul (3) din Anexa nr. 5 a Hotararii Consiliului Local nr. 246/2014.

 

Achitarea se poate efectua la punctele de colectare taxa folosire trama stradala, situate pe bd-ul I.C. Bratianu si varianta Ovidiu, de luni pana vineri, in intervalul orar 07:00-15:00; la ghiseele agentiilor fiscale SPIT din: str. Sulmona nr. 22, str. Badea Cartan nr. 3, str. Atelierelor nr. 6, str. N. Grindeanu nr. 66, City Park Mall sky level dupa urmatorul program: luni, marti, miercuri, vineri, 08:30–16:30 si joi, 8:30–18.30; la toate statiile OMV din municipiu, prin serviciul Westaco Express, program non-stop; prin ordin de plata in contul Primariei Municipiului Constanta deschis la Trezoreria Municipiului Constanta.

 

Mentionam ca actiunile de control se vor desfasura zilnic in perioada imediat urmatoare iar achitarea sanctiunilor contraventionale nu degreveaza contribuabilii de plata taxei.

 

*Nota: Trama stradala reprezinta reteaua de artere rutiere, majore si minore, dintr-o localitate sau dintr-o portiune a acesteia.