Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Reevaluarea cladirilor


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza persoanele juridice care detin constructii carora le expira termenul de 3/5 ani de la data ultimei modificari a valorii de inventar, ca pentru a evita majorarea cotei de impozitare a cladirilor este necesara efectuarea reevaluarii/evaluarii.
 
Astfel, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, pentru anul 2016, impozitul pentru cladirile sus-mentionate va fi stabilit prin aplicarea unei cote diferentiate asupra valorii de inventar a acestora, respectiv cota de 20% si/sau 40%.
 
In vederea aplicarii cotei de 1,5% asupra valorii de  inventar a cladirilor, recomandam sa se procedeze la reevaluarea/evaluarea constructiilor detinute in patrimoniu pana la data de 31 decembrie 2015.
 
Precizam ca pentru vizualizarea online a situatiei fiscale persoanele juridice pot accesa link-ul http://www.spit-ct.ro/informare-cladiri-nereevaluate, in vederea obtinerii numelui de utilizator si a parolei pentru accesarea contului Etax.
 
In situatia in care exista deja un cont Etax, situatia fiscala se poate verifica direct la sectiunea Patrimoniu”.
 
Prezentul demers al institutiei noastre vine in virtutea rolului activ al organului fiscal conferit de prevederile art. 7 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.