Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Program de audiente al directorului executiv S.P.I.T.


 

Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta reaminteste proprietarilor constructiilor de locuit care incheie contracte pentru furnizarea gazelor naturale cu SC Congaz, in vederea incalzirii locuintei, ca au obligatia legala de a depune, in termen de 30 de zile, la ghiseele agentiilor fiscale, declaratii de impunere rectificative. Obligativitatea stabilita de art. 251 din Codul fiscal, revine acelor proprietari de case, vile si/sau apartamente care, pana la data dotarii imobilului cu instalatii de incalzire, beneficiau de celelalte trei tipuri de utilitati, respectiv apa, canalizare si electricitate.
 
Mentionam ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 si H.G. nr. 44/2004, impozitul pe cladirile dotate cumulativ cu cele patru tipuri de instalatii este mai mare decat cea a imobilelor fara utilitati. Valoarea impozabila prevazuta de Codul fiscal, pentru o cladire cu pereti din beton, dotata cu cele patru tipuri de instalatii, este de 797 lei/metru patrat, iar pentru cea fara instalatii este de 473 lei/metru patrat.
 
Depasirea termenului legal pentru depunerea declaratiei fiscale, precum si completarea formularelor cu informatii eronate se sanctioneaza cu amenda de la 50 la 500 lei, cu posibilitatea achitarii a jumatate din minim, conform OG nr. 2/2001.    
 
Programul de lucru cu publicul al agentiilor si serviciilor din cadrul S.P.I.T. este urmatorul: luni, marti, miercuri, vineri de la orele 8.30 la 16.30 si joi de la 8.30 la 18.30.
 
Directorul executiv va acorda audiente, in zilele de marti si joi, orele 11.00-13.00, contribuabililor programati in baza formularelor tip completate si depuse la agentiile si serviciile S.P.I.T..