Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

SPIT expediaza somatiile de plata


 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta a demarat procedura de urmarire si executare silita pentru sumele neachitate in anii anteriori si/sau scadente la 30 septembrie 2015 prin expedierea unui numar de 40.416 somatii de plata, din care 36.737 pentru persoane fizice (91% din total) si 3.679 pentru persoane juridice (9% din total).

Din totalul somatiilor emise, 35.414 cuprind debite cumulate din impozite, taxe si/sau amenzi (87% din total) iar 5.002 cuprind doar debite din amenzi (13% din total).

In situatia in care suma datorata nu este achitata in termen de 30 de zile de la comunicarea somatiei, institutia noastra va desfasura activitati in vederea recuperarii debitelor prin aplicarea de popriri pe conturi, salarii, pensii si alte venituri si/sau a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ale contribuabilului, dupa caz.

Constientizarea importantei achitarii la termen a obligatiilor fiscale de catre contribuabili a dus la o scadere a numarului de somatii emise. Astfel, comparativ cu primul termen scadent al anului 2015, dupa expirarea celui de-al doilea termen, numarul de somatii emise a scazut in cazul persoanelor fizice cu 2% iar in cazul persoanelor juridice cu 70%.

Precizam ca in perioada 01.01-30.09.2015 SPIT a infiintat un numar de 7.823 popriri si a emis un numar de 84 procese verbale de sechestru. Dintre acestea, au fost achitate integral sumele din 24 de dosare de executare silita iar pentru 60 de bunuri sunt continuate demersurile pentru valorificarea bunurilor sechestrate. In vederea recuperarii sumelor datorate au avut loc 5 licitatii, din care 4 pentru bunuri mobile si o licitatie pentru un imobil.