Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Instiintarile de plata, expediate din 4 ianuarie 2010


 

Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta va expedia, incepand cu data de 4 ianuarie 2010, fiecarui contribuabil, la domiciliu/sediu/punct de lucru declarat, cel mult doua instiintari de plata, respectiv, de culoare alba, gabena, roz si/sau bleu.
 
Reamintim contribuabilior faptul ca instiintarea tiparita pe hartie de culoare:   
 
  • ALBĂ – va cuprindeobligatiile de plata cumulate pentru toate bunurile aflate in evidenta institutiei pe anul 2010. Aceste sume se pot achita la ghiseele S.P.I.T. sau la oficiile postale din localitate.
  • GALBENĂva cuprinde obligatiile de plata cumulate pentru toate bunurile aflate in evidenta institutiei pe anul 2010, cat si pe anii anteriori, precum si accesoriile acestora, calculate la data de 01.01.2010.Spre exemplu: pentru o persoana care are doua apartamente, unul achitat integral pe anul 2009, iar cel de-al doilea, doar pentru primul semestru din 2009, va primi instiintare de plata tiparita pe hartie de culoare galbena. Aceste sume se pot achita la ghiseele S.P.I.T. si la oficiile postale din localitate.
  • ROZ – primesc doar contribuabilii care au intocmite dosare de urmarire si executare silita pentru una sau mai multe din bunurile mobile/imobile impozabile. Precizam faptul ca, sumele din dosarele de urmarire si executare silita nu se regasesc pe instiintarea de plata.
  • Acest tip de instiintare cuprinde, totalul obligatiilor de plata datorate atat pentru anul 2010, cat si pentru anii anteriori, precum si accesoriile acestora, calculate la data de 01.01.2010 si nu se pot achita la oficiile postale inainte de stingerea debitului din dosarul de urmarire si executare silita. Pentru vizualizarea dosarului de urmarire, contribuabilii se vor adresa Serviciului de Urmarire si Executare Silita din str. Sulmona nr. 22, plata sumelor putandu-se efectua la toate ghiseele S.P.I.T..
  • BLEU primesc doar contribuabilii – persoane fizice – care au intocmite dosare de urmarire si executare silita pentru amenzile contraventionale neachitate. Acest tip de instiintare cuprinde obligatiile de plata reprezentand amenzi contraventionale din 2009 si anii anteriori. In situatia existentei unui astfel de dosar, plata sumelor, reprezentand impozite si/sau taxe locale, care se regasesc pe instiintarile de plata de culoare alba sau galbena se poate efectua numai dupa inchiderea dosarului de urmarire. Debitele inscrise pe instiintarea de culoare bleu pot fi achitate doar la ghiseele S.P.I.T..
  •  
    Pentru plata cu anticipatie a impozitelor si taxelor locale, pana la data de 31 martie 2010, aferente tuturor bunurilor mobile si/sau imobile detinute in proprietate, contribuabilii – persoane fizice vor beneficia de o bonificatie de 10%, iar persoanele juridice de o bonificatie de 5% din impozitul datorat pentru cladire, teren si mijlocul de transport.