Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Firma de acasa


 In numai doua zile de la deschiderea agentiilor fiscale, 13 persoane fizice, care s-au informat cu privire la situatia fiscala aferenta anului 2016, au fost neplacut surprinse sa constate ca in cladirile aflate in proprietatea lor sunt inregistrate firme despre care nu au cunostinta.

Contribuabilii care se regasesc in aceasta situatie au obligatia sa depuna “Declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri rezidentiale/nerezidentiale/cu destinatie mixta aflate in proprietatea persoanelor fizice”, pana la data de 31 martie 2016.

Formularul se poate descarca de pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea Persoane fizice-Documente declarare-Impozitul pe cladiri” si impreuna cu documentele justificative se poate transmite astfel:

1. On-line, pe site-ul www.spit-ct.ro, accesand butonul “Depune declaraiile on-line;

2. On-line, pe site-ul www.spit-ct.ro, sectiunea „Servicii on-line-Plata on-line a impozitelor“ sau link-ul https://etax.spit-ct.ro;

3. Prin intermediul e-mail-ului la adresele: ag1@spit-ct.ro, ag2@spit-ct.ro, ag3@spit-ct.ro, ag5@spit-ct.ro, ag6@spit-ct.ro;

4. Prin fax la numerele: 0241/488566, 0241/488536, 0241/488543,  0241/488545, 0241/ 488531;

5. Prin posta, cu confirmare de primire;

6. La ghieele agentiilor fiscale: Agentia fiscala nr. 1-4 – str. Badea Cartan nr. 3;  Agentia fiscala nr. 2 – str. Sergent Nicolae Grindeanu nr. 66; Agentia fiscala nr. 3 – str. Atelierelor      nr. 6; Agentia fiscala nr. 5 – CityPark Mall, sky level- Bd. Al. Lapusneanu, nr. 116C; Agentia fiscala nr. 6 – str. Sulmona nr. 22.

Inspectorii din cadrul Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta vor inregistra, verifica si analiza declaratiile contribuabililor si vor stabili astfel impozitul pe cladire corespunzator starii de fapt.

In cazul in care, la adresa cladirii este inregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfasoara nicio activitate economica, impozitul pe cladiri se va stabili ca la cladirile rezidentiale.

Opinia publica va fi informata in permanenta cu privire la numarul persoanelor fizice care se afla in situatia sus-amintita precum si cu masurile care vor fi luate in continuare.