Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Stabilirea impozitului pentru cladirile rezidentiale


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza contribuabilii ca in categoria cladirilor rezidentiale sunt incluse cladirile folosite pentru locuit, alcatuite din una sau mai multe camere, cu dependintele, dotarile si utilitatile necesare, care satisfac cerintele de locuit ale unei persoane sau familii si care nu sunt folosite pentru desfasurarea unor activitati economice.

In cazul in care la adresa cladirii este inregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfasoara nicio activitate economica, impozitul pe cladiri se stabileste ca la cladirile rezidentiale.

Activitatea economica se refera la orice activitate care consta in furnizarea de bunuri, servicii si lucrari pe o piata si cuprinde activitatile de productie, comert sau prestari de servicii, inclusiv activitatile extractive (extractia mineralelor pentru industria chimica si a ingrasamintelor naturale), agricole si activitatile profesiilor liberale sau asimilate acestora.

Persoanele care se regasesc in aceasta situatie au obligatia sa depuna  „Declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri rezidentiale/nerezidentiale/cu destinatie mixta aflate in proprietatea PF, pana la data de 31.03.2016. Recalcularea impozitului, dupa caz, se va face numai daca se va depune declaratia fiscala.

Formularul se poate descarca de pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, seciunea Persoane fizice-Documente declarare-Impozitul pe cadiri si se poate depune, impreuna cu documentele justificative, prin urmatoarele modalitati:

1. On-line pe site-ul www.spit-ct.ro accesand butonul ,,Depune declaraiile on-line;

2. Prin e-mail (ag1@spit-ct.ro, ag2@spit-ct.ro, ag3@spit-ct.ro, ag5@spit-ct.ro, ag6@spit-ct.ro);

3. Pe site-ul www.spit-ct.ro, sectiunea „Servicii online/ Plata online a impozitelor“ sau link-ul https://etax.spit-ct.ro, in urma autentificarii cu nume utilizator si parola emise de catre SPIT in urma unei cereri depuse online;

4. Prin fax (0241 488566; 0241 488536; 0241488543; 0241 488545; 0241 488531) ;

5. Prin posta cu confirmare de primire;

6. La ghieele ageniilor fiscale ale SPIT