Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Sosesc instiintarile de plata pentru persoanele fizice


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza persoanele fizice ca incepand de azi, 16 februarie 2016, vor fi expediate instiintarile de plata.

 

1. Persoanele fizice care detin cladiri rezidentiale (cu destinatia de locuinta), vor primi:

– instiintari albe, ce vor cuprinde sumele datorate in anul curent, pe tipuri de impozite si taxe pentru fiecare proprietate in parte;

instiintari roz, ce vor cuprinde sume reprezentand obligatii de plata pentru anul 2016, obligatii restante si majorari de intarziere, pe tipuri de impozite si taxe, pentru fiecare proprietate in parte.

 

2. Persoanele fizice care detin cladiri nerezidentiale (in care se desfasoara activitate economica sau sunt declarate sedii de firma) sau mixte (utilizate atat in scop rezidential cat si nerezidential), vor primi:

invitatii, cu privire la obligativitatea depunerii pana la data de 31 martie 2016 a “Declaratiei fiscale pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri rezidentiale/ nerezidentiale/cu destinatie mixta aflate in proprietatea persoanelor fizice”;

– instiintari roz, ce vor cuprinde sume reprezentand obligatiile fiscale restante si majorari de intarziere aferente, pe tipuri de impozite si taxe.

 

Pe verso instiintarilor de plata si al invitatiior, se vor regasi informatii cu privire la modalitatea de impozitare a cladirilor incepand cu anul fiscal 2016.