Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

1 februarie 2010, ultima zi, in termenul scadent, pentru plata taxei vehiculelor lente


Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta (S.P.I.T.) aduce la cunostinta persoanelor fizice si juridice ca pentru vehiculele lente, taxa datorata pentru intregul an fiscal, se achita pana la data de 31 ianuarie 2010. 

 

Avand in vedere ca termenul scadent de plata expira intr-o zi nelucratoare, potrivit reglementarilor Codului Fiscal, acesta se prelungeste pana la sfarsitul primei zile lucratoare, respectiv pana la data de 1 februarie 2010, inclusiv. Dupa aceasta data se vor aplica majorari in cuantum de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere.

 

In conformitate cu prevederile H.C.L.M. nr. 467/2009 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2010, taxa pentru oricare tip de vehicul lent, de exemplu: pentru un buldozer pe pneuri, autoexcavator, freza rutiera etc este de 40 lei/an/vehicul.

 

Plata obligatiei mentionate anterior poate fi efectuata la ghiseele institutiei sau la toate oficiile postale din Constanta. De asemenea, suma aferenta taxei poate fi virata in contul RO87TREZ23121180250XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanta, beneficiar Primaria Municipiului Constanta, cod fiscal 4785631. Pe OP se va face mentiunea – „vehicule lente“.

 

Pentru vehiculele lente dobandite dupa data de 01.01.2010, taxa se datoreaza cu data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a dobandit, proportional cu perioada ramasa pana la sfartitul anului fiscal respectiv.