Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

In atentia detinatorilor de cladiri persoane juridice


 Stimati constanteni,

 

Informam persoanele juridice care detin cladiri carora la data de 31 decembrie 2016 le expira termenul de 3 ani de la data ultimei modificari a valorii de impunere a constructiilor detinute, valoare asupra careia se aplica cota de impozitare de 0,2%, respectiv 1,5%, ca pot efectua reevaluarea/evaluarea cladirilor sus-mentionate pentru a evita majorarea acestor cote.

 

Astfel, daca nu se va proceda la reevaluarea/evaluarea cladirilor, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, pentru anul 2017, impozitul pentru cladirile detinute va fi stabilit prin aplicarea unei cote de impozitare de 5%.

 

Precizam ca Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta va instiinta nominal persoanele juridice cu privire la efectuarea operatiunilor de reevaluare/evaluare pentru cladirile a caror cota de impozitare se va majora .

 

Pentru vizualizarea online a situatiei fiscale, va rugam sa accesati link-ul https://etax.spit-ct.ro, in vederea obtinerii numelui de utilizator si a parolei pentru accesarea contului Etax. In situatia in care exista deja un cont Etax, situatia fiscala se poate verifica direct la sectiunea “Patrimoniu”.

 

Prezentul demers al institutiei noastre vine in virtutea rolului activ al organului fiscal conferit de prevederile art. 7 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala.

 

Cu stima, echipa SPIT Constanta