Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Se apropie termenul scadent al impozitelor si taxelor locale


 Stimati constanteni,

 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta aminteste contribuabililor ca 30 septembrie 2016, este termenul scadent pentru plata impozitelor si taxelor locale aferente semestrului al II-ea.

 

Pentru neachitarea la termen a obligatiilor fiscale principale, incepand cu ziua imediat urmatoare se vor calcula majorari de intarziere in cuantum de 1% pe luna si fractie de luna, pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

 

Pentru a evita plata majorarilor de ȋntarziere, Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta recomanda atat persoanelor fizice cat si celor juridice sa achite la termen, impozitele si taxele datorate pentru: cladiri, teren, mijloace de transport, salubrizare, garaje, telefonie mobila si pentru cresterea gradului de liniste si siguranta ȋn derularea activitatilor economice ȋn Constanta.

 

Incepand cu data de 1 octombrie se va demara procedura de urmarire si executare silita si se vor comunica somatiile de plata. Daca in termen de 15 zile nu se vor achita debitele datorate se va proceda la infiintarea de popriri si la instituirea de sechestre. Termenul de infiintare a popririlor pe conturile bancare este de 30 de zile de la comunicarea somatiilor. Poprirea vizeaza veniturile si disponibilitatile banesti pe care debitorul le are (exemplu: salariu, pensie, chirie de incasat, depozit bancar etc.) iar masura sechestrului se aplica asupra bunurilor mobile si imobile ale acestuia.

 

Cu stima, echipa SPIT Constanta