Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

SPIT nu va mai emite contribuabililor decizii de impunere pentru taxa de liniste aferenta anului 2015


 Stimati constanteni,

 

Va aducem la cunostinta ca, Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta nu va mai emite contribuabililor decizii de impunere cu privire la taxa pentru cresterea gradului de liniste pentru anul 2015.

 

Masura vine ca urmare a respingerii recursului formulat de catre Consiliul Local Constanta impotriva Sentintei Civile nr. 1758/21.12.2015, pronuntata de Tribunalul Constanta – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal in dosarul civil nr. 6149/118/2015.

 

 

Prin sentinta sus-mentionata s-a dispus anularea in parte a dispozitiilor din Hotararea Consiliului Local Constanta nr. 246/2014 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2015, prin care s-a instituit taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in desfasurarea activitatilor economice in Constanta, Mamaia si Sat Vacanta.  

 

Astfel, sumele platite de catre contribuabili in contul taxei pentru anul 2015 nu se restituie, iar cele care fac obiectul dosarelor de executare silita raman in sarcina contribuabililor, intrucat, conform art. 23 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, hotararea judecatoreasca produce efecte doar pentru viitor, respectiv ulterior ramanerii sale definitive (12.09.2016).

 

 

In ceea ce priveste taxa stabilita pentru ceilalti ani, avand in vedere ca este reglementata de alte hotarari ale consiliului local decat cea anulata de catre instanta, hotararea judecatoreasca nu va produce efecte.

 

Cu stima, echipa SPIT Constanta