Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

SPIT a redus formalitatile privind incasarea taxei deseuri inerte


 Stimati constanteni,

 

Va informam ca, SPIT a simplificat procedura de incasare a taxei deseuri inerte, eliminand "Cererea pentru acordarea autorizatiei de deseuri inerte" si “Procesul verbal de predare-primire”, venind astfel in sprijinul contribuabililor si reducand birocratia de la nivelul administratiei publice locale.

 

Amintim ca plata taxei deseuri inerte si eliberarea autorizatiilor deseuri inerte se efectueaza atat la ghiseele institutiei, cat si la punctul de incasare la Poarta 9 de acces in Portul Constanta, deschis publicului de luni pana vineri in intervalul orar 08.00-16.00.

 

Cuantumul taxei ramane neschimbat, fiind de 3 lei/tona sau fractie de tona deseu inert, iar in vederea eliberarii autorizatiei deseuri inerte solicitantul va prezenta urmatoarele documente:

–  copia certificatului de inmatriculare a societatii, respectiv cartea de identitate;

– copia certificatului de inmatriculare/cartii de identitate a autovehiculului pentru care se urmareste obtinerea autorizatiei, documentul de plata si alte copii ale documentelor legale relevante.

 

Contravaloarea taxei poate fi achitata

– prin numerar sau POS la ghiseele SPIT;

– prin numerar la punctul de incasare de la Poarta 9 de acces in Portul Constanta;

– prin ordin de plata in contul Municipiului Constanta RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanta, beneficiarul sumelor fiind Primaria Municipiului Constanta, cod fiscal:4785631.

 

Cu stima, echipa SPIT Constanta