Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

“SPIT Online” la “Ziua Portilor Deschise”


 Multumim tuturor celor care au dat curs invitatiei noastre, ne-au onorat cu prezenta si au contribuit la buna desfasurare a acestui eveniment, printre care amintim reprezentanti ai: Primariei Municipiului Constanta, Primariei comunei Cumpana, Primariei orasului Techirghiol, Primariei orasului Eforie Sud, Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura, Uniunii Nationale a practicienilor in Insolventa, Corpului Expertilor Contabili Autorizati din Romania, Agentiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania, Universitatii „Ovidius”, Universitatii „Andrei Saguna” si ONG-ului Junior Chamber International.

 

Scopul evenimentului a constat in informarea publicului tinta cu privire la serviciile online dezvoltate de catre SPIT, accentul fiind pus pe depunerea declaratiilor fiscale online, care incepand cu anul 2016 se poate efectua si fara autentificare.

 

Pe aceasta cale, invitam cetatenii care detin bunuri pe raza Municipiului Constanta sa solicite user si parola, pentru utilizarea aplicatiei e-tax, care poate fi accesata pe site-ul institutiei noastre. Prin accesarea aplicatiei pot fi consultate rolurile fiscale, fiind astfel vizualizate patrimoniul (casa, teren, masina), debitele datorate (atat impozite cat si taxe), istoricul platilor efectuate (online sau la ghiseu), dar pot fi solicitate si certificate de atestare fiscala online atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.

 

Mentionam ca pentru plata amenzilor si depunerea declaratiilor cu documentele anexate nu este necesara autentificarea.

 
 

Revizia 05

 

 

 

Este important de mentionat faptul ca de la un an la altul au crescut cu 34% incasarile efectuate online, iar din totalul serviciilor publice oferite de catre SPIT, in prezent 30% sunt solutionate la nivelul ghiseelor, iar 70% sunt solutionate prin modalitatile alternative implementate de catre institutia noastra (online, prin intermediul telefonului mobil, prin ordin de plata, prin cardul bancar).

 

 

 

 

Acest procent s-a inversat incepand cu anul 2011 cand 60% dintre contribuabili optau pentru ghiseele SPIT in vederea solutionarii problemelor fiscale si doar 40% dintre acestia utilizau modalitatile alternative.

 

Institutia noastra se angajeaza ca pe viitor sa continue dezvoltarea serviciilor online prin extinderea aplicatiei e-tax mobile, predefinirea SPIT atat in sistemul internet banking cat si la ATM-uri, plata prin direct debit, inclusiv in rate.

 

Pe viitor, SPIT va organiza intalniri cu reprezentantii universitatilor, care au participat la Ziua Portilor Deschise in vederea incheierii unor parteneriate, care sa asigure studenti voluntari in derularea activitatilor specifice, precum si cu reprezentantii profesiilor liberale (evaluatori autorizati, experti contabili, practicieni in insolventa si lichidatori), pentru informarea membrilor acestora cu privire la serviciile online, precum si preluarea cazuisticii care a generat situatii mai greoaie in relatia cu institutia noastra.

 

Acest demers a inceput anul trecut si va continua si in anii viitori pentru a asigura transparenta permanenta si relationarea fireasca a cetateanului cu institutia noastra.

 

Cu stima, echipa SPIT Constanta.