Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Sechestre pe bunuri si popriri pe venituri pentru debitorii la bugetul local


 Stimati constanteni,

 

Pentru a evita neplacerile generate de poprirea veniturilor sau de sechestrarea bunurillor chiar in pragul sarbatorilor de iarna va recomandam sa achitati, in cel mai scurt timp posibil, debitele datorate bugetului local.

 

Cea mai comoda si totodata facila modalitate de a stinge debitele datorate bugetului local este plata online pe platforma E-Tax dezvoltata pe site-ul institutiei: www.spit-ct.ro.

 

La termenul scadent din data de 30.09.2016, figurau in evidentele fiscale aproximativ 28.000 de restantieri persoane fizice si 4.700 de restantieri persoane juridice.

 

Avind in vedere ca, la ultima transmitere de somatii, doar 30% dintre contribuabilii vizati au confirmat primirea scrisorilor recomandate, ne-au determinat sa recurgem la transmiteri simple, tocmai pentru a le aduce la cunostinta cuantumul creantelor datorate, cu toate ca, au fost identificati de firma de curierat, au fost avizati si reavizati, insa din diverse motive nu s-au deplasat la sediul acesteia pentru a le ridica.

 

Din pacate, bunavointa noastra a fost reclamata in cateva randuri pe motiv ca data emiterii somatiei era cu mult in urma si anume cu aproximativ doua luni fata de data primirii. Drept urmare, tinem sa explicam acest aspect in mod public, pentru ca, desi indeplinita procedura de comunicare, Serviciul Public de Impozite si Taxe a facut posibila si transmiterea fizica a somatiilor neridicate de contribuabili.

 

Pentru finalul acestui an ne gandim sa abordam o procedura de executare mai rapida si speram, mai eficienta in sensul ca, pentru debitorii care nu achita sumele datorate si scadente la 30.09.2016, vom recurge la tramiterea de somatii cu o singura avizare si vom proceda concomitent la instituirea de sechestre pe bunuri si popriri pe venituri.

 

Cu stima, echipa SPIT Constanta