Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Anul acesta constantenii vor decide impozitele si taxele locale pentru anul 2017


 Stimati constanteni,

 

Anul acesta veti decide impozitele si taxele locale pentru anul 2017. Proiectul de hotarare se afla in consultare publica, fiind afisat pe site-ul Primariei Constanta www.primaria-constanta.ro, pe site-ul Serviciului Public de Impozite si Taxe, www.spit-ct.ro si pe suport de hartie la oricare din sediile institutiei, urmand ca in perioada imediat urmatoare, sa se organizeze dezbateri publice cu dumneavoastra.

 

Pentru anul 2017, impozitele si taxele propuse prin proiectul de hotarare se mentin la nivelul celor din anul 2016, cu doua exceptii:

  impozitul pentru mijloacele de transport hibride pentru care cota de reducere acordata creste de la 50% la 75%. Spre exemplu, pentru un autoturism cu capacitatea cilindrica de 4969 cmc, impozitul scade de la 3625 lei cat a platit in 2016 la 1813 lei cat va fi in anul 2017.  

  taxa de promovare a turismului in statiunea Mamaia si Sat Vacanta revine la valorile din anul 2015, intrucat s-a constatat necesitatea realizarii de programe de promovare turistica a acestei zone, la nivel national si international. De asemenea, pentru a veni in sprijinul operatorilor economici, in anul 2017, termenul scadent de plata al taxei este propus pentru data de 1 iulie fata de 1 iunie cum era stabilit in anul 2016.

 

Cu stima, echipa SPIT Constanta