Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Bonificatii la plata impozitelor si taxelor locale achitate integral pana la data de 31 martie


Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta (S.P.I.T.) aduce la cunostinta contribuabililor ca, si in acest an, persoanele fizice si juridice beneficiaza de bonificatie la plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie 2010, a tuturor obligatiilor datorate bugetului local.  

 

Potrivit H.C.L.M. nr. 467/2009 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2010, persoanele fizice beneficiaza de bonificatie de 10%, iar persoanele juridice de bonificatie de 5 % din sumele datorate pentru cladiri, terenuri si mijloace de transport.

S.P.I.T. aminteste tuturor contribuabililor ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, impozitele si taxele locale se achita si in doua rate semestriale, respectiv:

 

  • rata I – pana la data de 31 martie, inclusiv,
  • rata II – pana la data de 30 septembrie, inclusiv.
  •  

    Pentru plata impozitelor si taxelor locale, contribuabilii se pot adresa ghiseelor S.P.I.T. sau oficiilor postale din localitate. Obligatiile datorate bugetului local mai pot fi achitate, de asemenea, prin virament bancar, in conturile deschise la Trezoreria Municipiului Constanta (conturile pentru toate impozitele si taxele locale fiind postate pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro) sau pe Internet, prin intermediul serviciului Internet banking.