Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Plata si eliberarea autorizatiei de trama stradala se efectueaza online


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta readuce in atentia cetatenilor posibilitatea achitarii si obtinerii autorizatiei de circulatie privind taxa folosire trama stradala online, pe site-ul www.spit-ct.ro.

 

Taxa este stabilita in functie de masa totala maxima autorizata/masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic si este datorata de catre persoanele fizice si juridice care detin autovehicule concepute si construite pentru transportul de marfuri (≥ 2,5 t) pe raza municipiului Constanta, pe strazile de trafic usor, mediu si greu.

 

Cuantumul taxei datorate poate fi consultat pe site-ul institutiei, accesand sectiunea Legislatie/Hotarari ale Consiliului Local/HCL 382/2016 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2017/Anexa nr. 5 – Capitolul III.

 

Astfel, atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, pot achita taxa si intra in posesia autorizatiei de circulatie pe adresa personala de e-mail accesand sectiunea “Plata online a impozitelor”-“Plata alte taxe” si completand datele solicitate       (CNP/CUI, nume si prenume/denumire societate, adresa de domiciliu/sediu, localitate, judet, e-mail, tipul taxei, datele mijlocului de transport).

 

De asemenea, pentru verificarea autenticitatii autorizatiilor de circulatie emise, SPIT a implementat pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro butonul Verifica autorizatie circulatie” din cadrul sectiunii Servicii Online”.