Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Persoanele fizice primesc deciziile de impunere


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza persoanele fizice ca a inceput distribuirea deciziilor de impunere ce contin cuantumul impozitelor si taxelor locale datorate in anul 2018.

Anul acesta au fost tiparite aproximativ 160.000 decizii pentru persoanele fizice, din care 86% sunt pentru cei care au de achitat doar obligatiile fiscale pentru anul 2018, iar 14% sunt pentru cei care au de achitat si debitele restante cu accesoriile aferente.

Deciziile de impunere sunt emise in baza declaratiilor fiscale depuse de contribuabili, reprezentand si instiintari de plata, in conformitate cu prevederile art. 95 alin. (6) din   Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala.

Documentele se comunica cetatenilor la domiciliul fiscal prin posta cu confirmare de primire. În cazul in care acest lucru nu este posibil, cetatenii vor regasi plicurile in cutiile postale, procedura legala de comunicare a acestora realizandu-se prin publicitate, prin afisarea unui anunt la sediul SPIT si pe pagina institutiei www.spit-ct.ro.

Anuntul se mentine afisat cel putin 60 de zile de la data publicarii si se considera comunicat in termen de 15 zile de la data afisarii, potrivit art. 47 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala.

Institutia recomanda contribuabililor sa nu ia in considerare deciziile de impunere daca, la data primirii, sumele ce fac obiectul acestora sunt achitate.