Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Achitarea impozitelor si taxelor fara decizie de impunere


In anul 2018, Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta a transmis contribuabililor un total de 166.689 decizii de impunere, dupa cum urmeaza꞉
– in perioada 1-14 februarie un numar de 9.517 pentru persoanele juridice;
– in perioada 22 februarie – 21 martie 2018 un numar de 157.172 pentru persoanele fizice, la data de 21 martie campania de expediere fiind finalizata. 
 
Mentionam ca deciziile de impunere trimise contribuabililor nu contin bonificatiile, fapt pentru care, sumele de plata reprezentand impozit pe cladiri, teren si mijloace de transport, se vor diminua cu 10% in cazul persoanelor fizice, respectiv 5% in cazul persoanelor juridice.
 
Deciziile de impunere au fost comunicate in conformitate cu prevederile art. 47 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, care reglementeaza comunicarea actului administrativ fiscal. Acestea trebuie comunicate cetatenilor la domiciliul fiscal prin posta cu confirmare de primire. In cazul in care nu au fost gasiti la adresa de domiciliu, cetatenii au fost avizati de catre firma de curierat pentru a ridica plicul de la dispeceratul acesteia in termen de 2 zile lucratoare.
 
In cazul in care contribuabilii nu s-au prezentat la dispecerat in termenul stabilit pentru a intra in posesia plicurilor, comunicarea se realizeaza prin publicitate, afisand un anunt atat la sediul SPIT, cat si pe pagina institutiei www.spit-ct.ro, plicurile fiind introduse in cutiile postale.  Anuntul se mentine afisat cel putin 60 de zile de la data publicarii si se considera comunicat in termen de 15 zile de la data afisarii.
 
SPIT aduce la cunostinta cetatenilor ca isi pot achita taxele si impozitele fara a detine deciizile de impunere. Daca, din diverse motive, contribuabilii nu au intrat in posesia lor si doresc sa achite integral sumele datorate bugetului local pana pe 2 aprilie 2018 pentru a benefica de bonificatie, pot opta pentru urmatoarele modalitati de plata:
– online, pe site-ul www.spit-ct.ro (integral/5 rate la Banca Transilvania);
– prin intermediul telefonului mobil: utilizand aplicatia Etax Mobile SPIT Constanta;
– prin numerar la statiile OMV-Petrom (prin serviciul Westaco Express), la agentiile bancii Garanti Bank, la oficiile Posta Romana din municipiul Constanta
– prin numerar sau prin intermediul cardului bancar (5 rate la BT, Garanti Bank): la orice agentie fiscala a SPIT.
– Prin intermediul cardului bancar (5 rate la BT, Garanti Bank), la centrul comercial Vivo.
 
Precizam ca programul cu publicul al punctului de lucru din centrul comercial Vivo, amenajat in zona magazinului Altex este de luni pana duminica, de la ora 10.00 la ora 22.00, deschis inclusiv in weekend, pana la data de 02.04.2018.
 
Institutia recomanda contribuabililor sa nu ia in considerare deciziile de impunere daca, la data primirii, sumele ce fac obiectul acestora sunt achitate.